Smakeloze selfies tussen de lijken van de Holocaust

Wie Berlijn (Duitsland) bezoekt, ontkomt niet aan het Holocaustmonument. Het is de herdenkingsplaats voor de miljoenen joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Veel toeristen maken hier tijdens hun bezoek "vrolijke" selfies, iets dat de joodse kunstenaar Shahak Shapira uit Berlijn zeker niet kon waarderen. Hij photoshopte hun vakantiekiekjes zodat het leek dat ze tussen de lijken aan het dansen waren.

Vreselijke selfies als profielfoto op datingapps

Toeristen die het monument bezoeken maken lachend selfies of dansen tussen de betonnen blokken welke symbool staan voor de miljoenen doden. Ze blijken niet te beseffen hoe vreselijk de Holocaust was. Voor zijn kunstproject haalde Shahak foto's van Facebook, Instagram en soms zelfs van datingapps als Tinder en Grindr (WTF?)

Gebruik je gezonde verstand

Via zijn website
laat hij weten dat de personen in de foto's hem direct mailde nadat de foto's viral waren gegaan. Op zijn site staat de foto's dus ook niet meer, maar wel een uitleg over waarom hij dit project heeft gedaan. Hij laat weten dat er een geen gedragsregels voor het bezoeken van zulke monumenten zijn, maar dat mensen wel vaker hun gezonde verstand mogen gebruiken.