Hallo summerbody: zo val je binnen een paar dagen kilo's af

header blog summerbody
Intermittent fasting, afslankpillen en zelfs de trilplaat van Tel Sell is eraan te pas gekomen om mij van die laatste paar kilo's af te helpen. Helaas zonder enig resultaat. Niet gek ook als je je bedenkt dat ik na een periode van 'gezond doen' direct naar de bitterballen, kaasplanken en repen chocolade grijp.Toch houd ik voet bij stuk en blijf ik eigenwijs doorgaan. De methode van deze keer: een driedaagse sappenkuur van Juicebrothers.

Sappenkuur

Je kent het wel: je vakantiegeld is gestort, je hebt een huwelijk op de planning en je zit in de positieve fase van de maand waardoor je zelfbeeld zo uitermate positief is dat je denkt dat het model op de website van een niet te nader te noemen peperduur merk beginnend met de V en eindigt op ersace je tweelingzus had kunnen zijn. Je bestelt vervolgens de jurk in de maat van het desbetreffende afgetrainde model en wacht braaf tot het postbode mannetje (Ome Henk voor intimi) voor de twaalfde keer die week een pakketje komt afleveren.
Na pak hem beet vijf werkdagen wachten (wat dus eigenlijk ruim zeven dagen is) is het dan eindelijk zover. Met een glimlach van oor tot oor neem je het pakketje van Ome Henk aan en smokkel je het geniepig naar het kleinste kamertje van het huis. Tja, de meeste mannen houden nou eenmaal niet van te veel pakketjes in de week - en laat die van mij daar nou net één van zijn. Vervolgens trek je het jurkje - waar je makkelijk een weekend van weg kon naar Barcelona - aan en komt erachter dat het jurkje een maat of twee te klein is. Of naja, anderhalf als je goed propt. Maar in plaats van het pakketje terug te sturen, besluit je om te wachten op een wonder. Je rukt alle kaartjes van de jurk en hangt hem ergens achterin in de kast. Maand of twee later: geen wonder en een te kleine jurk.

Jurk

En dan is het paniek. 'KUT!!!!!' Was één van de minst erge scheldwoorden die ik uitkraamde toen ik een week voor het huwelijk naar het jurkje keek. Inmiddels had ik - levensgenieter als ik ben - ook al mijn andere vakantiegeld uitgegeven aan andere zooi. Voor de mensen die zich hier geen voorstelling bij kunnen maken: ik heb de kapper bezocht voor een coupe de soleil, mijn hele lichaam verwend met een bindweefselmassage, alle twintig nageltjes voorzien van een nieuwe set en een overpriced clutch gekocht voor je weet maar nooit. En de rest? Ja, dat weet ik eigenlijk al niet meer.
Lang verhaal kort: er moest een hele snelle oplossing komen om die anderhalve maat te kleine jurk te laten passen op mijn nu ietwat uitgedijde lichaam. Je zit zeg maar niet dertig dagen in de positieve week van de maand... Maar gelukkig heb je nu een heel wereld wijd web tot je beschikking waardoor je in een handomdraai voor ieder probleem een oplossing kan vinden. Mijn oplossing? Een sappenkuur en wel eentje van de Juicebrothers, want hé je wil wel hip voor de dag komen. Daarbij zitten die winkels tegenwoordig op iedere hoek van de straat en kan je dus eenvoudig aan je verse sappen komen.

Sappen

Oke eerlijk is eerlijk, ik vond het niet de meest fantastische oplossing om drie dagen als een dorstige veganist door het leven te gaan. (Niks tegen veganisten verder, maar voor mij gaat er niks boven een lekker broodje filet.) Maar het is me - net als de meeste verjaardagen van je achteroom waar je enorm tegen opziet - enorm meegevallen. Sterker nog, ik vond het stiekem heerlijk om te doen. Ik bedoel, mijn doodvermoeiende collega vroeg om te eten afgelopen week en ja.... dat werd lastig want ik zat aan de sapjes... Maar nog belangrijker: het werkt! Mijn jurk zit me na drie dagen sappen als gegoten. Of nou ja, het ritsje gaat dicht. Daarbij lijkt mijn mindset - voor hoelang het duurt - ook echt te zijn geswitcht. Er zal geen bitterbal zijn die mij de komende dagen mijn Versace jurk zal afpakken. En geloof me, dat is drie dagen sappen helemaal waard.