Waar moet je op letten bij het kopen van een tas?

traveler 2203666 340
Ben je op zoek naar een nieuwe damestas ? Weet je nog niet voor welke tas je moet kiezen? De keuze is enorm en de keuze lastig, dat weten we. Daarom hebben we 6 tips voor het kopen van een tas op een rij gezet die je moeten helpen bij het vinden van de juiste tas. Voordat je een nieuwe schoudertas kiest, moet je daarom ook zeker op de volgende factoren letten zodat je geen spijt krijgt van je aankoop.

Materiaal

Of het nu gaat om een leren tas, een stoffen tas, een recycle tas of een vegan tas, er is een enorme keuze aan tassen. Stel jezelf eerst de volgende vragen: Hoe belangrijk is het materiaal voor mij? Passen bepaalde materialen beter bij mij en mijn levensstijl? Houd er bijvoorbeeld ook rekening mee dat leer verzorging nodig heeft en wat kwetsbaarder is dan een stoffen tas. Naast je eigen wensen en het doel waarvoor de tas gebruikt gaat worden, speelt ook je eigen stijl een rol.

Lengte

Afgezien van de dingen die elke dag in de tas moeten worden vervoerd, moet de tasmaat in verhouding tot de lichaamsgrootte worden gekozen zodat het totaalbeeld klopt. Zelfs als XL-formaten populair zijn, zou een kleine vrouw liever een kleine tot middelgrote tas gebruiken. Bovendien is het gemakkelijk om op de rug te dragen, al moet het dan uiteraard wel een rugzak zijn waarvoor je kiest.

Stijl

Het is belangrijk dat de tas bij je eigen stijl past. Of het nu sportief, trendy of klassiek is - ook je stijl moet hier tot uiting komen. Er zijn klassieke tasvormen zoals de hengseltas, de shopper of de schoudertas, maar er zijn ook moderne vormen zoals de buideltas met trekkoord. Misschien is de hippe trend van de heuptas iets voor jou? Bepaal zelf wat bij jou past en koop vervolgens een tas die hierbij past!

Draagmethode

Een tas kan in de kromming van de arm, op de schouder of als crossbody gedragen worden. Veel handtassen zijn echter echte snelwisselkunstenaars: dankzij de meegeleverde schouderriem kan de handtas ook als praktische schoudertas worden gebruikt. Bedenk maar welke variant jij het liefste hebt voor je nieuwe tas, waarbij je uiteraard ook moet denken aan de rugtassen. Onder vrouwen is zo’n optie om een sporttas
te dragen niet heel geliefd, maar toch kan het heel geschikt zijn.

Budget

Heb je een vast budget voor de nieuwe tas? Bepaalde materialen zouden elkaar hier kunnen uitsluiten. Een tas van bijvoorbeeld fijn rundleer is duurder dan een tas van canvas, nylon of polyester. Met een idee van de prijs in gedachten, kun je je keuzes bij het kopen van een tas een beetje verfijnen.

Functies

Moet je nieuwe tas bepaalde functies hebben? Een tas kan veel, te beginnen met een trolleybevestigingsfunctie, een aparte regenhoes, een verstelbare heupriem en een gewatteerd laptopvak. Sommige tassen hebben zelfs batterijen op zonne-energie om je gadgets op te laden. Je moet je alleen bewust zijn van wat je wil van je nieuwe lieveling voordat je het koopt.