Ik ga op vakantie en ik neem mee...15x items die je in je koffer moét proppen

ik ga op vakantie en ik neem mee rumag header blog
Na maanden zwoegen voor die zure baas is het eindelijk tijd voor vakantie! Nu rest alleen nog je koffer inpakken (of proppen voor veel vrouwen). Maar wat neem je allemaal mee?

Vakantie

Als je het hebt over koffer inpakkers bestaan er eigenlijk twee verschillende types. Type één: gestructureerde Gerda die het inpakken van haar koffer ziet als voorpret en er zo een hele week voor uittrekt. Type twee: klunzige Koen die liever op de dag zelf nog even wat gevonden voorwerpen in zijn tas propt. Tja, dat de lievelingsshort of goed zittende zwembroek nét in de was zit en de helft van de toilettasinhoud in een lokale supermarkt op de kop moet worden getikt, is in geval van type twee risico van het vak.Maar dat neemt niet weg dat type één wint van type twee. Oke, de kans is groot dat gestructureerde Gerda haar tandenborstel, zwemkleding en zonnebrandcrème in de tas heeft zitten, maar ook tante Ger wil nog wel eens wat vergeten. En juist daarom hebben wij de RUMAG inpaklijst extra gemaakt, waardoor alle vakantie vierende types optimaal vakantie kunnen vieren.

Inpaklijst

1. Haringen.
En dan bedoelen we niet die 'Hollandse Nieuwe' van de visboer, maar haringen om je tent lekker stevig mee vast te kunnen pinnen. Niks kutters dan een ingezakte tent als je een van deze standjes aan het beoefenen bent, niet waar? 2. Jungle Speed.
Nee, geen één of andere synthetische drugs afkomstig uit het oerwoud van Suriname, maar een leuk kaartspel
voor op de camping om het ijs met je buren te breken. Het idee van het spel? Probeer zo snel mogelijk al je speelkaarten kwijt te raken. Dit kan je doen door als eerste de totem te grijpen indien de vorm van de figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Extra uitleg nodig? Klik dan even hier. 3. Condooms.
'Condooms', horen we jullie nu denken? Tja, je kan dan wel al tien jaar getrouwd zijn, maar je weet nooit wie je tegenkomt op de campingdisco als je partner nét even iets uit de tent haalt. Bang voor gekke vragen tijdens het inpakken? Onthoud dan goed dat condooms ook hartstikke handig zijn voor het drooghouden van je telefoon. Hoe dat precies werkt? Pak een telefoon, stop hem in een condoom, maak een knoop in datzelfde condoom et voilá je kan gewoon met je telefoon in je broekzak wat baantjes trekken. 4. Lucifers.
Handig voor het aansteken van de bbq of de veertig citronella kaarsen om en rond je tent tegen die kutmuggen, maar ook geschikt om kleine vakantievondsten in te bewaren. Voor de echte creabea's onder ons: leuke kunstwerkjes van te maken.
5. Perudo.Gaan je rugharen rechtovereind staan bij het idee van creabea acties met lucifers? Duh! Perudo Jumbo is ook veel leuker om je dag aan te besteden. Perudois een eenvoudig en snel dobbelspel vol bluf en spanning. Iedere speler krijgt een dobbelbeker met vijf dobbelstenen in de bijhorende kleur. De spelers bekijken het resultaat van hun worp, zonder dat de andere spelers dit kunnen zien. De startspeler doet een eerste bod waarbij hij gokt hoeveel dobbelstenen er van een bepaald getal minimaal op tafel liggen. En de volgende speler kan dan drie verschillende acties ondernemen. Overbluf jij jouw tegenstander of toch maar niet? Perudo is chaos in een bakkie! Benieuwd naar het hele verhaal? Klik dan even hier.Oh ja! Perudo kun je vanaf nu ook met grote groepen spelen door de nieuwste versie: Perudo Jumbo. 6. Schep.
Mocht de nood nou hoog zijn en de rijen voor de wc's vergelijkbaar met die van Schiphol? Dan kan een goede schep geen overbodige luxe zijn. Onder het motto van 'Back to basics' is het in zo'n geval verstandig om een stevig gat te graven, om zo je eigen privé plee te fixen.
Tip: graaf dat gat niet achter je eigen tent, als het gaat broeien kan het nogal gaan meuren. Zonde van je welverdiende vakantie vind je niet?7. Waterschoentjes.Misschien niet de meest elegante schoenen die je je kunt bedenken, maar een slimme meid is op vieze wc's, ranzige douches en enge visjes voorbereid. 8. Time’s Up! Party.
Zin om van de bonte avond een echt feest te maken? Dit leuke gezelschapspel
bestaat uit drie rondes en kan gespeeld kunnen worden met twee of meer teams. In iedere ronde moet je proberen voor je teamgenoot zoveel mogelijk personen en begrippen te omschrijven. Het is de bedoeling dat je teamgenoot er zoveel mogelijk goed kan raden. Tijdens de eerste ronde mag de verteller vrijuit praten. Tijdens de tweede ronde mag de verteller slechts één woord per begrip/persoonlijkheid zeggen en bij de derde ronde mag de verteller niet praten, hij moet dan gebruik maken van gebaren en geluiden. Na drie rondes wint het team dat de meeste punten heeft behaald! Je ontdekt het hier. 9. Reep chocola.
Voor als je het niet meer ziet zitten met je partner omdat die tent met gemak 35 graden wordt, maar de tent open doen geen optie is omdat je anders wordt leeggestoken.
10. Pincet.Niet alleen handig om je liezen (en god mag weten waar nog meer) te ontdoen van die ellendige ingegroeide haren, ook ideaal voor het tackelen van een splinter, angel of snurkende partner. 11. Poetry For Neanderthals. Ook een leuk spel op vakantie is Poetry For Neanderthals. Dit is een kaartspel waarbij spelers punten verdienen door hun teamgenoten woorden en zinnen te laten raden. Er zit alleen één addertje onder het gras, de spelers mogen alleen woorden met slechts één lettergreep gebruiken. Als ze woorden gebruiken met meer dan één lettergreep, dan mag het andere team hen slaan met een opblaasbare knuppel. Je tegenstander gewoon een knal uitdelen omdat het kan, mag wat ons betreft ook - het is alleen niet helemaal volgens het reglement. Het team met de meeste punten wint! 12. Blarenpleisters.
Bestaat er iets kutters dan bloedende hielen na een dag wandelen met nieuwe bergschoenen? Vast, je zeurende schoonmoeder bijvoorbeeld. Maar blaren behoort zeker tot de top tien kutste situaties tijdens een vakantie. Overigens zijn blarenpleisters ook mega handig als nipple covers onder een doorschijnend jurkje. Pas wel op met het verwijderen van de plakkers na gebruik. Bij te hard trekken, trek je zo je tepel aan flarden.
13. Reflectievest.Hartstikke handig als je auto in een haarspeldbocht crasht, maar ook ideaal om de show mee te stelen tijdens de bonte avond op de camping. 14. Hint .
Gevalletje 'never change a winning team'. Zeg je vakantie, dan zeg je spelletjes spelen en daar hoort uiteraard de Tonic editie van HINT
bij. Dit partyspel is het ideale spel voorafgaand aan de campingdisco. Schenk jezelf en je medespelers een flinke borrel in en spelen maar. Laat je jouw teamgenoten begrippen raden door middel van praten, tekenen, uitbeelden of neuriën. Hint
jouw teamgenoot naar het juiste antwoord én vang de hinten op van je tegenspelers. Tip: borrel niet al te veel, met een dubbele tong hinten is een lastig verhaal.
15. Vliegenmepper.Handig tegen vliegen, muggen of andere ongedierte, maar ook leuk om de verbrande billetjes van je partner.