We willen allemaal een beetje drama in ons leven

giphy
Eigenlijk gaat alles goed: je cijfers zijn oké, het zonnetje komt weer tevoorschijn en je loon en stufi zijn binnen. Maar dan kom je erachter dat je vriend/bff/huisgenootje je laatste chocoladekoekje heeft genakt. Geschreeuw, gehuil, gesmijt met borden. De hele wereld heeft zich collectief tegen jou samengezworen en je hoeft met niemand meer bevriend te zijn die zo egoïstisch en onfatsoenlijk is.
Geef toe, daar gaat het helemaal niet om. Je wilde ‘m gewoon even compleet de pan uit flippen, toch? Sommige mensen vallen een beetje in slaap van dat perfecte wereldje. Maar hé, you are the creator of your own catastrophy .
giphy

Hou je nog van me?

Niet met en niet zonder elkaar kunnen geef jij een nieuwe dimensie. En dan vooral dat niet mét elkaar. Je test constant zijn of haar geduld, maakt ruzie over kleine dingen en zoekt uit hoe ver je kunt gaan. Ondertussen wil je stiekem gewoon uitvinden of je lover ook nog van je houdt als je helemaal psycho op ‘m gaat.
giphy

Beste baan ever

Het leukste aan je werk? Sowieso de onderlinge akkefietjes tussen en mét collega’s. Of die nou voortkomen uit persoonlijke verhoudingen, fouten of tijdgebrek. Waar complete chaos heerst, ben jij. Ik zeg niet dat je altijd de aanstichter bent (zeg eens eerlijk, hoe vaak wel?), maar je hebt er wel een radar voor. Jouw koppie duikt op waar stemmen zich verheffen om even te genieten van mensen die elkaar in de haren vliegen. Drama, please. Wel om vervolgens de boel te sussen en weer in goede banen te leiden natuurlijk. Dat geeft vermaak en voldoening.
giphy

Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is

Lachesism heet het. Ja, er is gewoon een woord voor het verlangen naar totale chaos op z’n tijd. In onze welvaartsmaatschappij bestaat deze vooral uit de wens om leegte te vullen. Terwijl we rustig en chill door ons leven slenteren met minimale inspanning en hier en daar een beetje aanrommelen, wil een deel van ons gewoon meer. Je zoekt de grenzen op zodat je daarna weer meer kan waarderen wat zich daarbinnen begeeft. Logisch wel.
Maar serieus, ik had wel graag dat koekje gewild.
giphy