WTF: Gaat Instagram de oorlog aan met Snapchat?

giphy
Wauw. Oké,plot twist. Mark Zuckerberg ken je toch wel? (de oprichter van Facebook). Een paar jaar geleden heeft hij Instagram overgekocht voor 1 biljoen dollar. Groot succes wel. Hetzelfde trucje dacht hij even uit te halen met Snapchat. Hij deed hun zelfs een bod van 3 fucking BILJOEN DOLLAR. Snapchat zei: neuh, dank je.
giphy
Als ultieme middelvinger t.w.v. 3 biljoen dollar heeft Instagram zojuist een nieuwe functie gelanceerd: de 'Stories' functie. En hiermee is officieel de Eerste Social Media Oorlog begonnen. Want deze nieuwe functie is natuurlijk direct genakt van Snapchat.
Met de nieuwste update van Instagram kun je nu ook je 'verhaal' maken. Je kunt meerdere foto's/video's samenvoegen, splitten, deze met al je volgers delen of ze direct naar iemand sturen en... na 24 uur verdwijnt het weer. En hoe verzinnen ze het hè? Je kunt je foto/filmpje ook bewerken met smilies en er direct op tekenen! Briljant!
Elke functie is een kopie van de functies van Snapchat (R.I.P.)
giphy

Waar zie je de stories/verhalen?

Nieuwe verhalen worden bovenin weergegeven. En - net als bij Snapchat - als een cirkeltje met een foto erin. Een randje eromheen geeft aan dat het een nieuw verhaal is.
Het enige verschil met de Snapchat Stories is dat je in Instagram voor- en achteruit kunt bladeren.
instagramstories1
Voor Snapchat is dit eigenlijk de eerste echte concurrentie. Want Instagram heeft meer dan 500 miljoen actieve gebruikers. Snapchat heeft er 'maar' 150 miljoen.
Instagram laat zien hoe de verhalen werken:

Wat vind jij?
Had Snapchat het bod van 3 biljoen dollar moeten aannemen?