Drama bij festival Zwarte Cross met meerdere gewonden (met beelden)

kluisjes zwarte cross 1024x576 1
Afgelopen weekend was het festival Zwarte Cross. Hoewel het voor veel bezoekers een succes was, zijn er ook wat ongelukken gebeurd die er best heftig uit zien.

Ongelukken

Vrijdagavond gebeurde er een ongeluk bij de attractie genaamd "Do Your Own Stunt", waarbij een 47-jarige man uit Amsterdam gewond raakte. Hij viel naar beneden vanaf een hoogte, maar we weten niet hoe hij eraan toe is. Gisteren gebeurde er opnieuw een naar incident. Tijdens een van de cross-evenementen zat een deelnemer boven op een vrachtwagen en raakte hij per ongeluk een loopbrug met zijn hoofd. Hierdoor viel hij op de grond en bleef hij daar stilliggen. Er zijn heftige beelden van dit voorval verschenen op sociale media.

Organisatie Zwart Cross

Bij de Zwarte Cross-editie op vrijdag gebeurde er een ongeluk bij een attractie met een valluik. Een bezoeker raakte hierbij gewond en werd met een ambulance naar het traumacentrum in Enschede gebracht, zo meldde de organisatie achteraf. Vanwege het incident bleef de attractie gesloten voor de rest van het festival. Zowel de politie als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd.

Zwarte Cross

Dit weekend trok Zwarte Cross in totaal 237.500 bezoekers. Op het festival traden verschillende artiesten op, waaronder Bastille, BLØF, The Opposites, Goldband en Antoon. De organisatie beschreef de sfeer als uitbundig maar gemoedelijk. Ondanks enkele incidenten verliep het evenement op organisatorisch vlak zeer soepel. Het weer was over het algemeen gunstig voor de festivalgangers gedurende het hele weekend. Hoewel er af en toe verfrissende buitjes waren, was het merendeel van de tijd sprake van bijna perfect festivalweer. Zo goed, dat de data voor volgend jaar al bekend zijn: 18 t/m 21 juli 2024!

↡ Bekijk hier de video ↡

Beeld: Zwarte Cross