Geert Wilders uit zich op Twitter over aardbeving in Marokko

schermafbeelding 2023 09 10 om 112506
Afgelopen zaterdag werd Marokko getroffen door een krachtige aardbeving. Het nieuws over de ramp verspreidde zich snel en de reacties van over de hele wereld stroomden binnen. Veel mensen uitten hun medeleven en steun via sociale media, ook Geert Wilders.

Aardbeving in Marokko

Marokko kent een geschiedenis van aardbevingen, maar deze recente beving was bijzonder heftig. Met een sterkte van 6.8 op de schaal van Richter heeft de aardbeving grote delen van het land verwoest. Op dit moment is bekend dat er al meer dan 2000 mensen zijn omgekomen en duizenden anderen zijn gewond geraakt. Veel gebouwen zijn ingestort en de hulpdiensten doen hun best om overlevenden te vinden en te helpen. Gezinnen zijn hun huizen kwijtgeraakt en er is dringend behoefte aan voedsel, water en medische hulp.

Geert Wilders

Niet alleen gewone mensen, maar ook wereldleiders lieten van zich horen. Premier Rutte sprak zich uit over de tragedie en noemde de gebeurtenissen in Marokko "vreselijk". Hij drukte zijn medeleven uit naar de getroffen families en bood de hulp van Nederland aan. Ook PVV-leider Geert Wilders, ondanks zijn vaak kritische houding ten opzichte van Marokko, liet een andere kant van zichzelf zien. Hij wenst het land sterkte in deze moeilijke tijd op Twitter.

Andere steunbetuigingen aardbeving Marokko

Zodra het nieuws van de aardbeving bekend werd, namen mensen massaal hun toevlucht tot sociale media om hun steun en medeleven te betuigen. Hartverwarmende berichten, inzamelingsacties en oproepen tot hulp verschenen overal op platforms zoals Facebook, Twitter en Instagram. Het liet zien hoe verbonden de wereld zich voelt in tijden van crisis. Mensen van verschillende achtergronden, religies en nationaliteiten kwamen samen om Marokko in gedachten en daden te ondersteunen.

↡ Bekijk hier de video ↡