Harrie Snijders openhartig over hartstilstand moeder in Special Forces VIPS

harrie snijders special forces vips
In de vierde aflevering van 'Special Forces VIPS' komen de rekruten bij elkaar om een diepgaand gesprek te voeren. De staf wil al hun persoonlijke verhalen horen en ondanks dat Harrie Snijders (27) normaliter een gesloten boek is, geeft hij zich nu bloot.

Harrie Snijders openhartig

De avond is gevallen en de BN'ers die deelnemen aan het programma hebben er weer een loodzware dag opzitten. Ze komen bij elkaar om een goed gesprek te voeren. Staflid Erik wil meer openheid zien en vraagt aan Harrie: "En wat moeten we van jou weten, nummer elf?"
Het is normaal gesproken lastig voor Harrie om zich open te stellen, maar daar brengt hij vandaag verandering in. Hij begint openhartig over zijn familie te praten. Harrie komt uit een groot en sterk gezin, maar in 2013 staat zijn wereld op zijn kop wanneer zijn moeder een hartstilstand krijgt.

Herstel en groei

Na meer dan twintig minuten reanimeren, lukt het uiteindelijk om weer een hartritme te krijgen. "Uiteindelijk was ze geestelijk helemaal de oude, maar was ze vanaf haar buik helemaal verlamd." De artsen geven aan dat Harries moeder nooit meer zal kunnen lopen. "Toen zei mijn moeder: let maar op." Na drie jaar revalideren overtreft zijn moeder alle verwachtingen en kan ze weer zelfstandig aan de wandel.
Door de heftige gebeurtenissen heeft Harrie veel dingen voor zichzelf gehouden en moet hij nu zijn gevoelens leren delen. Harrie hoort vaak van mensen dat hij een gesloten boek is. "Mensen zien alleen het poppetje van social media, van tv of in de stad."

Andere kant Harrie Snijders

Vóór het openhartige gesprek zit Harrie na een loodzware proef huilend op zijn tas en de staf vraagt zich af welk 'poppetje' ze daar hebben gezien. "Dat was Harrie", zegt hij nu met een trotse uitdrukking op zijn gezicht.
Special Forces VIPS zie je elke zondag alleen bij Videoland.

↡ Bekijk hier de video ↡