Jody Bernal ontsnapt aan handgranaat

schermafbeelding 2023 07 17 om 112859
Afgelopen weekend was het Electronic Picnic Festival gaande in Purmerend. Hier trad onder andere Jody Bernal op. Toch was het minder veilig dan een normaal festival. Zo is er een handgranaat gevonden.

Jody Bernal

Rond half 8 werd er een explosief aangetroffen door beveiligingsmedewerkers van het festival. De omgeving werd afgezet, maar omdat het buiten het festivalterrein werd gevonden, konden de bezoekers gewoon doorgaan met dansen en genieten van het entertainment van Jody Bernal. De festivalgangers merkten dan ook niks van het gevaar.

Handgranaat

Toen het explosief verder werd onderzocht, werd al snel duidelijk dat het om een echt explosief ging en werd ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie erbij gehaald. Uit voorzorg is ook de ambulance opgeroepen, de brandweer was aanwezig en de handhaving hielp mee met het afzetten van de omgeving. In de nacht van zaterdag op zondag is er een 26-jarige man aangehouden in zijn huis. Wat zijn motief is, is nog niet duidelijk.

‘’Ik kan het me wel voorstellen’’

Hoewel het motief van de verdacht nog onderzocht wordt, kunnen sommige bewoners zich de actie wel voorstellen. Zij vinden het enorm vervelend dat er in hun buurt festivals en andere feesten worden gegeven. ‘’We zitten hier de hele zomer ieder weekend in de herrie. Sinds Koningsdag is het bijna elk weekend wel raak. Je kunt je eigen auto nauwelijks meer kwijt in je straat. Dus ik kan me wel voorstellen dat dat iemand in het verkeerde keelgat schiet’’, zegt een omwonende.

↡ Bekijk hier de video ↡