Joost Klein mogelijk geschorst van deelname Songfestival

joost klein gecanceld
Het onderzoek dat is ingesteld naar een incident met Joost Klein op het Songfestival 2024 gaat mogelijk over een "fysieke confrontatie" tussen de zanger en een fotograaf. Dat meldt de Zweedse omroep SVT.

Incident Joost Klein Songfestival 2024

De European Broadcasting Union (EBU) meldde eerder vrijdag dat er een onderzoek is ingesteld naar Klein. Meer informatie gaf de organisator van het songfestival niet. AVROTROS bevestigde het onderzoek maar wil verder niets over het incident kwijt.

Repeteren 

De EBU meldde ook dat Klein niet meer repeteert voordat het onderzoek is afgerond. Het blijft onduidelijk of de zanger vrijdagavond, als de internationale vakjury's punten geven, wel weer het podium op mag.
Hieronder beelden van het mogelijk incident, waarin journalist Dobi Gil-Har de Nederlandse delegatie lastigvalt:

Organisatie blaast persconferentie af

De organisatie van het Eurovisie Songfestival heeft een geplande persconferentie op vrijdagavond afgezegd. De artiesten die de media te woord zouden staan willen zich "focussen op de repetities", laat de organisatie weten.
De zogenoemde 'Big 5'-landen en Zweden, die zich al automatisch hadden geplaatst voor de grote finale op zaterdag, zouden vragen beantwoorden van de pers. Een verdere uitleg over de annulering van het persmoment wordt niet gegeven. Ook is niet duidelijk of het verband houdt met het onderzoek dat wordt gedaan naar Klein.
© ANP/RUMAG