Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met minderjarig meisje

auto marco borsato 1 1200x545 c 1
Marco Borsato wordt vervolgd voor ontucht met een minderjarig meisje. De 56-jarige zanger wordt ervan verdacht dat hij het slachtoffer onzedelijk heeft betast, zo meldt het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. De NOS deed hier vanochtend bericht over.

Marco Borsato vervolgd

In december 2021 deed een 22-jarige vrouw aangifte tegen de zanger. De Telegraaf schrijft dat het gaat om de dochter van een voormalig medewerker van Marco Borsato. De ontucht zou zijn begonnen toen het meisje 15 jaar was. Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend. Kort na de aangifte zei het OM dat de aangifte met voorrang wordt behandeld op andere zedenzaken.

Teleurstelling

Marco Borsato heeft "met teleurstelling kennisgenomen" van de beslissing van het OM om hem te vervolgen, laat zijn advocaat Geert-Jan Knoops weten. Volgens Knoops zijn er 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die aantonen dat de zanger zich niet heeft schuldig gemaakt aan ontucht. Knoops zegt dat het OM daar niets mee heeft gedaan en noemt de vervolgingsbeslissing daarom "onbegrijpelijk, in ieder geval onvolledig".
De verklaringen waar Geert-Jan Knoops op doelt hangen samen met een aangifte van Borsato tegen de vrouw en haar moeder, eveneens in december 2021. Marco Borsato beschuldigde de toen 22-jarige vrouw van het doen van een valse aangifte, smaad, laster en het doen van een lasterlijke aanklacht. De moeder was in de ogen van de zanger schuldig aan uitlokking en medeplichtigheid. De zaak wordt los gezien van de misstanden rondom The Voice of Holland.

↡ Bekijk hier de video ↡