Monica Geuze over gewapende overval: ‘’Heeft nog steeds dagelijks invloed op mij’’

schermafbeelding 2023 08 24 om 145600
In het nieuwe programma Geuze & Gorgels: Geen Controle deelt Monica Geuze hoe ze de overval van bijna zes jaar geleden heeft ervaren en hoe dat nog steeds impact heeft op haar dagelijkse leven.

Overval Monica Geuze

Bijna zes jaar terug beleefde Monica Geuze
een heel eng moment. Samen met haar toenmalige vriend, Lars Veldwijk, was ze in Amsterdam. Na een bezoekje aan het casino liepen ze naar hun auto in de parkeergarage. Daar werden ze opeens overvallen. Mensen wilden hun spullen hebben en lieten een pistool zien. Monica moest spullen zoals haar horloge aan de overvallers geven. "Ze zetten een pistool tegen mijn hoofd, en ik kon niets doen," zegt ze. Dit moment heeft Monica heel bang gemaakt.

Therapie

Na die tijd voelde Monica zich vaak onveilig, zelfs in haar eigen huis. Vooral in de tijd net na de overval was ze erg bang. Ze durfde niet meer alleen naar een parkeergarage te gaan. Deze nare gebeurtenis bleef in haar hoofd zitten. Daarom besloot Monica Geuzehulp te zoeken. Ze ging naar EMDR-therapie. Deze therapie hielp haar om zich weer wat beter te voelen.

Dochter Monica Geuze

Toen haar dochter Zara-Lizzy werd geboren, voelde Monica weer die angst. Ze houdt heel veel van haar dochtertje. Monica dacht: "Als iemand haar iets aandoet, dan weet ik het niet meer." Ze was weer erg bang. Daarom ging ze nog een keer naar EMDR-therapie. Ondanks dat ze die therapie al eerder had gedaan, blijft het lastig voor Monica Geuze. Ze vertelt dat ze soms nog heel bang wordt als ze aan die overval denkt. "Als ik nu erover praat, voel ik de angst weer. Soms schrik ik zo erg dat ik moet huilen," zegt ze met tranen in haar ogen.

↡ Bekijk hier de video ↡