Oppenheimer meest succesvolle Oscar-winnaar beste film in 20 jaar

cillian murphy
Oppenheimer is de meest succesvolle winnaar van de Oscar voor beste film in twintig jaar tijd. De film over het Manhattan-project, dat de eerste atoombom ontwikkelde, bracht inmiddels 957 miljoen dollar op. Alle films die de belangrijkste Oscar de afgelopen twee decennia wonnen, waren minder succesvol.
De laatste winnaar van dit beeldje die het ook commercieel ontzettend goed deed, was Lord of the Rings: The Return of the King uit 2004. De Lord of the Rings-film had een opbrengst van ongeveer 1,15 miljard dollar.

Titanic on top

De recordhouder in dit opzicht blijft Titanic, die in 1998 werd bekroond met de prijs voor beste film. Het epos van regisseur James Cameron staat nog steeds in de top 5 met meest succesvolle films ooit, met en opbrengst van meer dan 2 miljard dollar.
De film Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan was zondag de grote winnaar van de avond. De film met Cillian Murphy in de hoofdrol won zeven prijzen, waaronder die in de categorie van beste film en beste mannelijke hoofdrol. Ook de Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema won in zijn categorie.
In totaal maakte Oppenheimer kans op dertien beeldjes.