Smeerkees Thijs Römer neemt drastisch besluit

thijs romer
Acteur Thijs Römer gaat toch niet in hoger beroep tegen de straf die hij vorig jaar kreeg opgelegd voor het online bepotelen van drie minderjarige meisjes. Dat meldt zijn advocaat Bénédicte Ficq op X. Daarmee gaat de 45-jarige Römer akkoord met de maand gevangenisstraf die hij moet uitzitten.

Thijs Römer veroordeeld 

Römer werd in augustus in de rechtbank in Assen veroordeeld voor onlinezedendelicten. Daarom kreeg hij een celstraf van drie maanden, waarvan twee voorwaardelijk. Ook kreeg hij een maximale taakstraf van 240 uur en moet hij zich laten behandelen bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg.
Daartegen ging Römer in hoge beroep omdat hij zich niet herkende in het vonnis van de rechter.

'Eén persoon verantwoordelijk'

"Ik realiseer me dat de gebeurtenissen grote impact hebben gehad op de slachtoffers en dat hier maar één persoon verantwoordelijk is: ikzelf", zegt Römer in de verklaring die Ficq op X deelt. "Dit inzicht heb ik niet goed kenbaar kunnen maken tijdens de zitting afgelopen zomer. De oprechtheid en de waarde van dit besef kan ik nu alleen 'bewijzen' door de rechtbankstraf te aanvaarden en dus niet door te gaan met het door mij ingestelde hoger beroep. Hiermee hoop ik rust te brengen in het leven van alle betrokkenen."
De acteur zette de meisjes tussen november 2015 en november 2017 online aan tot het plegen van handelingen bij zichzelf en het sturen van foto's. De meisjes waren destijds 14, 15 en 16 jaar oud.