Tweede drama bij Belgisch festival Tomorrowland: bezoeker overleden

schermafbeelding 2023 07 31 om 101244
Voor de tweede achtereenvolgende week heeft er een sterfgeval plaatsgevonden op het Belgische muziekfestival Tomorrowland. De persoon werd afgelopen vrijdagavond ontdekt op de festivallocatie, bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) van Antwerpen. Eerder was er al een medewerker van het festival overleden, omdat hij te veel drugs had gebruikt.

Eerste drama bij Tomorrowland

De werknemer van het festival die vorige week al stierf was 26 jaar oud. Volgens het autopsierapport was de doodsoorzaak onverantwoord gebruik van drugs. Een vertegenwoordiger van het Antwerpse OM benadrukt in gesprek met VRT dat het festival een zeer strikt drugsbeleid heeft. Ondanks dit kunnen ze echter niet garanderen dat er tussen de 15.000 medewerkers niemand drugs gebruikt.

Camping

De medewerker overleed op de camping van het festival, waar medewerkers verblijven tijdens hun vrije tijd. Volgens de organisatoren van Tomorrowland waren de hulpdiensten snel ter plaatse, maar was het niet meer mogelijk om de man te helpen. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de precieze omstandigheden van dit incident.

Tweede incident

Het meest recente slachtoffer is een dertigjarige man uit Thailand. Hij werd bewusteloos op het festivalterrein gevonden en vervolgens naar de VIP-ruimtes gebracht. Daar hebben de hulpdiensten hem geprobeerd te reanimeren, maar de man overleed later in het ziekenhuis. De exacte oorzaak van zijn overlijden is op dit moment nog onduidelijk. "We zijn op dit moment de details aan het onderzoeken. We hebben een rechter ingeschakeld voor verder onderzoek en er zal ook een autopsie worden uitgevoerd", vertelt Lieselotte Claessens van het OM in Antwerpen aan Belgische journalisten. De autopsie kan eventueel uitwijzen of drugs een rol hebben gespeeld bij het overlijden van de man.

↡ Bekijk hier de video ↡