Verified: Iedereen kan nu een blauw vinkje krijgen!

solen feyissa kwza42a1kds unsplash
In februari kwam Mark Zuckerberg al met de aankondiging dat je binnenkort een blauw vinkje kunt kopen op Facebook en Instagram en nu is het ook in Nederland eindelijk zo ver!

Blauw vinkje kopen

Het blauwe vinkje was tot nu toe altijd alleen toegankelijk voor bekende mensen en bedrijven dat boven een bepaald aantal volgers zat. Het werd gezien als een soort status en daarnaast kon je ook zien dat het account echt is. Vanaf nu hoef je niet meer zoveel volgers te hebben om zo’n vinkje te krijgen en kun je de verificatie kopen via de apps. Het kopen van een linkje kost 11.99 dollar per maand. Als je een Apple-gebruiker bent, kost het je 13,99 dollar per maand.
twitter verified badgesvg

Waarom?

Volgens Meta zijn er veel voordelen aan het hebben van een blauw vinkje. Zo wordt je account meer uitgelicht en heb je meer bereik, wordt er strenger en sneller opgetreden als er een nep-account van je is en heb je betere klantenservice. Ook heb je exclusieve stickers voor stories en reels als je verificatie is gelukt. Klinkt als een feestje, niet?

Hoe koop je een verificatie?

Voordat je sprint naar Instagram, leggen we even uit hoe het werkt. Het aanschaffen van een verificatie kan via de instellingen van je profiel. Het enige wat je nodig hebt is een identiteitsdocument dat aantoont dat jij het echt bent. Verder moet je je bekendheid bevestigen per categorie, land en doelgroep en kun je eventueel linkjes toevoegen die aantonen dat jouw account in het algemeen belang is. Als je dat hebt gedaan, kan het nog even duren voordat je je blauwe vinkje krijgt, want dat moet natuurlijk worden goedgekeurd.