Zus 'Erasmusschutter' Fouad L. openhartig over hun 'moeilijke jeugd'

16x9 verdachte rotterdam
Rotterdam kreeg onlangs te maken met een heftige gebeurtenis: een aanslag in het Erasmus-gebied . De man achter deze daad, Fouad L., heeft veel mensen geschokt. Zijn zus deed haar verhaal in een interview met het AD.

'Erasmusschutter' Fouad L.

Fouad L., een 32-jarige man, wordt verdacht van het neerschieten van drie mensen in Rotterdam. Hoewel hij meestal onopgemerkt bleef, maakten sommige buurtbewoners zich wel eens zorgen over zijn gedrag. Hij had een aparte manier van doen. Bij zijn favoriete restaurant viel hij op omdat hij zelden wat zei. Wanneer iemand hem aankeek, sloeg hij zijn ogen neer. Een keer betaalde hij zelfs zonder de rekening te vragen door gewoon 100 euro neer te leggen. De restauranteigenaar vroeg zich af of Fouad betrokken was bij criminele activiteiten, hoewel het ook leek alsof hij geld had verdiend met bitcoins. Online uitte Fouad zijn onvrede over de Nederlandse samenleving en postte hij vervelende berichten over verschillende bevolkingsgroepen.
schermafbeelding 2023 10 07 om 115154png

Moeilijke jeugd

Volgens zijn eigen berichten op een online forum had Fouad een zware jeugd. Hij beschreef hoe hij zich op jonge leeftijd realiseerde dat hij geen vader meer had. Zijn moeder had besloten om hun vader te verlaten en trouwde met een drugscrimineel. Toen hij 18 werd, moest Fouad direct het huis uit.

Zus over Fouad L.

Fouad’s zus, die al 15 jaar geen contact meer met hem had, was diep geschokt door zijn daden. Ze sprak over hun moeilijke jeugd, waarin ze te maken hadden met veel geweld en mishandeling. Hun stiefvader was een slecht persoon en hun moeder zette haar zelfs het huis uit toen ze geen kinderbijslag meer voor haar ontving. Ze begrijpt niet hoe de situatie zo uit de hand heeft kunnen lopen. Ze is er kapot van en heeft veel moeite om te verwerken wat er is gebeurd.

↡ Bekijk hier de video ↡