Nu ook déze realityshow onder vuur na beschuldigingen

schermafbeelding 2023 07 12 om 103051
'Love is Blind' is een populaire reality datingshow op Netflix waarbij deelnemers hun toekomstige partner ontmoeten zonder ze ooit te hebben gezien. Dit unieke concept heeft veel kijkers getrokken, maar nu komt de show in opspraak. Een deelneemster van het vijfde seizoen heeft namelijk ernstige beschuldigingen geuit tegen de makers.

Love is Blind

Het idee achter 'Love is Blind' is simpel maar krachtig. Deelnemers daten in afzonderlijke "pods" waarbij ze elkaar niet kunnen zien. Ze communiceren puur op basis van gesprekken, waardoor uiterlijk geen rol speelt in hun besluitvorming. Na meerdere diepe gesprekken kunnen deelnemers besluiten om elkaar ten huwelijk te vragen, nog steeds zonder elkaar ooit gezien te hebben. Pas na een succesvol aanzoek zien ze elkaar voor het eerst en begint de voorbereiding op hun bruiloft.

De beschuldigingen

Tran Dang, een kandidate die wel deel uitmaakte van de opnames maar niet zichtbaar was in het vijfde seizoen, heeft ernstige beschuldigingen naar voren gebracht. Ze stelt dat de man waarmee ze werd gekoppeld tijdens de show haar heeft lastiggevallen en dat dit tegen haar wil gebeurde. Bovendien beweert ze dat de makers van de show deze gebeurtenissen hebben geprobeerd te verdoezelen door het te presenteren alsof er gewoon geen chemie tussen hen was.

Reactie producenten Love is Blind

De producenten van de show, Kinetic Content en Delirium TV, zijn geschrokken van deze beschuldigingen en hebben zich verdedigd. Ze benadrukken dat deelname aan het programma volledig vrijwillig is. Iedere deelnemer heeft de mogelijkheid om op elk moment te stoppen als ze zich oncomfortabel voelen. Ze geven aan dat Tran Dang nooit haar zorgen bij hen heeft geuit, waardoor ze niet de kans kregen om in te grijpen.
Chris Coelen, de creatieve geest achter 'Love Is Blind', is verrast door de beschuldigingen. Hij benadrukt dat wanneer deelnemers met klachten naar hem komen, er onmiddellijk actie wordt ondernomen. Tot nu toe was Tran's verhaal echter niet bij hem bekend.

↡ Bekijk hier de video ↡