18 dingen die alle mensen die feestjes haten herkennen

T.G.I.F. (Afkorting voor "Thank God It's Friday") - voor je vrienden is dit hét startsein van de party marathon dit weekend, maar jij chillt liever thuis, bakt een cake'je of twee, gaat lekker brunchen, sporten en regelt nog wat shit waar je deze week geen tijd voor hebt gehad.
Maar soms kom je er niet onderuit en word je opgetrommelt voor een feestje. Fucking horror.
1. Je begint de bartafel schoon te vegen met een servet, alles plakt. Getverreeehhh!
2. Waarom (lees als: WAAROM?!) moet iedereen die langs je loopt je even knijpen of aan je zitten?!
3. Je vrienden proberen je continu dronken te voeren, omdat je de enige in de squad bent waarvan er nog geen gênante partypics zijn.
4. In het weekend zijn je vrienden pas vanaf 13:00 bereikbaar - en zelfs dan heb je nog geen kut aan ze. Prima - dan ga je maar alleen naar het strand.
5. De ene vriend(in) is nog bleker dan de ander, daarom zijn ze retejaloers op jouw goddelijke bruine tint.
6. Je wacht het juiste moment af om het feestje te verlaten. Iemand haal de selfiestick tevoorschijn voor de groepsfoto? Jouw codewoord om op te rotten.
7. Wanneer iedereen de dansvloer bestormt, verschuil jij je achterin, vastklampend aan je flesje water, kauwend op het rietje. 8. De muziek is altijd slecht. Echt heel slecht.
9. Elk gesprek is zinloos en duurt niet langer dan 30 seconden, omdat je toch niets verstaat door die te harde bass.
10. Een bezoekje aan het toilet in de club/bar, is een workout. Want als je eindelijk de hele wc-bril hebt bedekt met wc-papier, moet je een mega-intensieve squatsessie houden om niks aan te raken. Blegh.
11. Je bedenkt miljoenen redenen om het feestje toch nog op het laatste moment af te kunnen zeggen. Omdat je die ene al hebt gebruikt, en die ander écht niet nog een keertje kunt gebruiken, besluit je maar om met de auto te gaan. Dat wil zeggen: natuurlijk kan je niet drinken en niemand kijkt je raar aan als je 'm vroeg peert.
12. Je bent altijd te nuchter om durven voor te dringen in de bar, toilet of garderobe.
13. Je fantaseert tijdens een saai gesprek altijd weer over hoe chill het zou zijn om nu gewoon thuis op de bank te zitten met een zak chips en Netflix. #takemeback
14. Als nog één kutkind op je voeten staat of drank over je outfit heen gooit - maai je die hele tent neer.
15. Je laatste metro is iets voor 02:00? BAM en daar ga je - helaas zonder je drankjes te betalen.
16. En als je voor de afwisseling eens niet de rekening split: Seri-fucking-eus? €12,- voor een cocktail?
17. Je bent constant bang dat je jas gestolen wordt en als je 'm op de barkruk legt, hij naar beneden valt en in een plas bier belandt.
18. De volgende dag hebben jullie afgesproken om te gaan brunchen en in plaats van vier vriendinnen komen er maar twee opdagen. En ze zijn nog steeds dronken.