6 DINGEN DIE IEDEREEN DOET OP HET VLIEGVELD

6dingenophet vliegveld
Het vliegveld is het startpunt van je vakantie, maar het is ook vaak deplace to bevoor hysterie enlastminutevakantiestress. Van te laat komen en je spullen kwijt zijn tot je weg proberen te vinden in een soort mega winkelcentrum metoverpriced broodjes van 15 euro. Wedden dat deze dingen je bekend voorkomen!

1. ZWERVERLOOK ON POINT

Vraag mij niet hoe alle influencers
het doen maar als wij normale mensen gaan vliegen is het negen van de tien keer niet in stijl. Urenlang in het vliegtuig zitten met een spijkerbroek aan is niet te doen en dus wordt dit snel een joggingbroek. Ook de temperatuur inschatten blijft altijd een lastige situatie. In Nederland is het vaak koud, op Schiphol varieert de temperatuur van 5 tot 20 graden en grote kans dat het op je vakantiebestemming juist bloedheet is. Dus wtf
doe je aan? Een joggingbroek met eronder een korte broek en een shirt met daarover een dikke trui? En dan heb je ook nog zo'n hip nekkussentje om je nek hangen, want daar is natuurlijk nooit meer ruimte voor in je tas.

2. ALTIJD TE LAAT OF ALTIJD TE VROEG

De eeuwige discussie start vaak al dagen voor vertrek. Hoe vroeg van tevoren moeten we er al zijn en hoe laat moeten we nou precies weg van huis? De ene reisgenoot wil het liefst vijf uur van tevoren al bivakkeren op het vliegveld en de ander denkt dat het prima is om een uurtje van tevoren aan te komen kakken. Natuurlijk is het altijd zo dat als je te vroeg bent dat alles mega soepel verloopt en als je al haast hebt dan zal je net zien dat er ineens iemand bij de paspoort controle staat met een ongeldig paspoort. Eén ding is wel zeker: Je bent of vier uur te vroeg of je staat met dikke stress voor de douane.

3. GELD OP VOOR JE VAKANTIE IS BEGONNEN

Alsof de vlucht alleen niet al genoeg kost, is alles op het vliegveld ook nog eens zwaar overpriced. Zo betaal je voor een simpel broodje en een sapje op Schiphol al snel 20 euro. Als je zit te wachten op het vliegveld zijn de winkeltjes je enige tijdverdrijf. Die winkels weten je maar al te goed te verleiden met zogenaamde 'kortingen' en voor je het weet heb je ineens een halve liter parfum gekocht voor 100 euro.

4. TELEFOON AL LEEG VOOR VERTREK

Je hebt de douane overleefd, teveel geld uitgegeven aan eten en onnodige shit in de winkels en wat doe je dan? Wachten en ondertussen een beetje Netflixen.
Maar nog voor dat het vliegtuig de lucht in gaat, zie je dat je telefoon nog maar 30% batterij heeft. Op zo'n enorm vliegveld zijn vaak genoeg stopcontacten te vinden, alleen worden die of op hele rare plekken geplaatst of ze zijn allemaal bezet! Je telefoon hangt op een gevaarlijke één meter hoog van de grond terwijl jij er zielig onder zit te wachten.

5. DOUANE STRESS

Even serieus, waarom piept er altijd iets bij mij of mijn tas wordt grondig onderzocht? Zie ik er echt zo erg uit als een drugsdealer? Het is altijd toch een beetje ongemakkelijk en ondanks dat je gewoon je normale dingen in je koffer hebt, maak je je zorgen over de mogelijkheid dat de douane ineens sporen van drugs vindt… of er gewoon ineens 5 kilo aan coke uit je toilettas gevist wordt. Kom dan maar is met het klassieke argument: ''Dat is niet van mij!''. (Iedereen die programma's over vliegvelden keek op National Geographic kent deze zin.)

6. ‘’ALS ZIJ MAAR NIET BIJ ONS ZITTEN…’’

Je ziet ze al op een afstand lopen, tieners in grote groepen. Ze gaan waarschijnlijk op vakantie naar Cherso of Lloret en hebben vaak liters drank in hun tassen. Of het tegenovergestelde: een groep moeders met (huilende) baby's. Bij beide groepen denk je: ''Als zij maar niet bij ons zitten…’’ Niet veel later zitten ze beide voor degatewaar jij ook zielig zit te wachten in je zwerveroutje. Je telefoon is leeg, dus er is niks om het gescheeuw van de baby's en tieners te blokkeren. Fijne vakantie...