Altijd al gedroomd van werken en wonen op een tropisch eiland?

headertropisch
Mag jij voorlopig nog niet naar kantoor en kun je eigenlijk overal werken zolang je maar een goede internetverbinding hebt? Misschien moet je dan de kans grijpen om een jaar lang te werken op het zonnige Barbados, een tropisch eiland in de Caribbean. De premier van Barbodos nodigt namelijk iedereen uit om er een jaar op afstand te komen werken.

Werken vanaf het paradijs

Als je het thuiswerken en de regen in Nederland zat bent dan kan je je werkzaamheden nu ook een stuk makkelijker voortzetten op Barbados. Je weet wel het eiland waar Rihanna geboren is. Een eiland met alleen maar witte stranden, helderblauw water, wuivende palmbomen en bijna altijd zon. En sinds vorige week kun je dus een stuk gemakkelijker verhuizen naar Barbados, dat op zo’n negen uur vliegen ligt vanaf Nederland.

Makkelijk een visum fixen

Normaal gesproken was Barbados een toeristische trekpleister, maar door de coronacrisis blijven de vakantiegangers weg van Barbados. Mia Amor Mottley, de premier van Barbados hoopt mensen naar het eiland te trekken door ze een speciaal visum te verlenen voor een jaar, meldt het AD.Op de websitevan de overheid laat de premier weten dat zij de mensen die vanuit huis werken de kans geven om de komende twaalf maanden in Barbados te werken. Volgens Mia Amor Mottley is Barbados een populaire bestemming voor millennials. Ook niet onbelangrijk het eiland heeft de snelst werkende internetverbinding van de Caribbean. Sinds vrijdag is het mogelijk om het Barbados Welcome Stamp
aan te vragen. Voorheen kostte het vooral veel tijd en geld om een visum te regelen, maar dankzij de nieuwe regeling gaat het allemaal een stuk sneller. Het woon-werkvisum fix je digitaal en kost ongeveer 1700 euro. Ga je met de hele familie vertrekken? Dan betaal je samen ongeveer 2500 euro.

Waarom Barbados?

Nou wat dacht je van bijna 12 maanden kans op zon plus witte stranden met helderblauw blauw water. Na het werk kun je gelijk naar het strand om te zwemmen en zonnen. En als je een beetje actief bent kun je ook lekker gaan duiken en snorkelen. Hoe chill klinkt dit: Terwijl je collega’s in Nederland beginnen aan hun zoveelste bakkie pleur, geniet jij van een lekker vers fruitsapje op het strand.

Geen inkomstenbelasting

Ook niet onbelangrijk het eiland heeft de snelst werkende internetverbinding van de Caribbean. Je zou bijna denken: het kan niet beter. Nou dat kan het dus wel. Het leven in Barbados is een stuk goedkoper dan in Nederland. Én als je een visum aanvraagt hoef je geen lokale inkomstenbelasting te betalen. Dus als je het een beetje slim aanpakt, kan je ook nog eens heel rijk worden. Nou wie gaat er mee?
Voordat je je vertrekt is het goed om te weten hoe het zit met het corona besmettingsgevaar. Nou Barbados doet er alles aan om de reis naar het eiland en het verblijf voor nieuwe gasten zo veilig mogelijk te maken. Op het eiland leven iets meer dan 280.000 mensen en er zijn iets meer dan 100 corona besmettingen bekend en ongeveer 7 dodelijke slachtoffers.