Ontdek met een e-bike de leukste plekjes rondom Volendam

header blog volendam
Wil jij deze zomer nog lekker op vakantie in eigen land? Dan is een tripje naar Volendam een echte aanrader. Wij mochten een dagje vakantie vieren en rond cruisen met een E-fatbike door Volendam en omgeving.
Denk je aan Volendam dan denk je aan Jan Smit, Nick & Simon, verse vis, de beroemde klederdracht en de dijk. Niet voor niets reizen jaarlijks vanuit heel de wereld duizenden toeristen af naar Volendam. Maar ben jij weleens in een van Nederlands bekende vissersdorp geweest?

Cruisen met een E-fatbike van Rent & Event

Wij mochten namens Rent en Event een dagje touren op een fatbike door Volendam en omstreken. Die E-fatbikes zien er niet alleen heel cool uit, dankzij de elektrische fietsondersteuning zoef je over de dijk. Erg chill en ideaal voor een warme zomerdag, want dan hoef je dus niet met tegenwind over de dijk te trappen (zeg maar dag tegen een zweetsnor en zweetvlekken). De E-fatbike is heel licht en makkelijk te besturen en je hebt geen rijbewijs nodig. Heb je kids? Die kunnen gewoon achterop! Ook handig om te weten, de prijzen starten bij 34,50 euro per dag.

Waar te beginnen?

Rent en Event heeft twee locaties: eentje bij de haven van Volendam en de andere bij het vakantiepark van Europarcs de Poort van Amsterdam. Voor 39 euro huur je al een scooter, E-fatbike of E-bike. Je kan bij rent en event meerdere fietsroutes kiezen.

Rent en Event Volendam
Wij begonnen onze tour bij de haven van Volendam. Normaal gesproken barst het er van de toeristen en kun je je er een beetje als een haring in een ton voelen, maar door het wegblijven van de vele toeristen is het er nu gewoon gezellig druk!

Start de dag met kaas!

We waren nog geen 10 minuten onderweg en kregen al gelijk een vakantiegevoel door het typische Nederlandse landschap! Ineens begrijpen we wel waarom bussen vol toeristen afreizen naar het mooie Volendam! Prachtige villa’s, boerderijen met lammetjes, koeien en schapen en vooral heel veel groen. Onderweg kom je langs verschillende kaasboerderijen. Cheese is life, maar weet jij eigenlijk hoe kaas wordt gemaakt? Om eerlijk te zijn, wij hadden geen idee, dus tijd om dat eens te onderzoeken. Bij kaasboerderij Henri Willig aten we eerst een heerlijk stuk verse appeltaart in de theetuin (je kan er ook gewoon koffie bestellen, no worry
) Daarna bezochten we de stallen en kaasboerderij van Henri Willig.. Medewerkster Ria wist ons precies uit te leggen hoe kaas wordt gemaakt en in de winkel mochten we nog allerlei lekkere stukjes kaas proeven (vooral de truffelkaas is een aanrader). Het is dat we geen grote tas bij ons hadden, anders hadden we de hele winkel leeg gekocht.

Instagramwaardig Monnickendam

Onze tour vervolgde naar Monnickendam. Met de E-fatbike was dit ongeveer 15 minuten fietsen. Het pittoreske Monnickendam herken je aan de historische pandjes, grachten, de oude haven en het Hemmeland. Monnickendam heeft al sinds 1355 stadsrechten en is dus officieel een stad maar eigenlijk voelt het als een gezellig dorp. Monnickendam barst van de leuke restaurantjes en cafés zoals De Koperen Vis, Café 1614, De Oude Waegh en het iets sjiekere de Posthoorn. Wij zijn gestopt voor een kleine Instagram fotoshoot en daarna door naar het Monnickendam Beach.

Beach Time

Heh, Monnickendam ligt toch niet aan het strand? Nee dat klopt, maar achter de dijk van Monnickendam ligt het Hemmeland strandje verscholen. Een plek waar je kan zwemmen, chillen, wandelen met de hond of ga lekker wat eten of borrelen bij strandpaviljoen Strandvier. Ze zijn open van 10.00 tot 22.00 en veel van de gerechten komen van een zelfgebouwde parilla, een soort Argentijnse indoor barbecue.

Neem de Marken Express

Als je een beetje doorfietst heb je ook nog tijd om de Marken Express te nemen naar het nostalgische Marken. Met de Marken Express vaar je in een halfuur naar het schattige dorpje waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Je kan er naar het Markerhuisje, het Klompenmuseum of lekker wat drinken bij het paard van Marken.
Wij hadden helaas geen tijd voor Marken, maar via het dorpje Broek in Waterland fietsten we terug naar Volendam. Onderweg konden we eindelijk even echt de snelheid van onze fatbikes testen. De E-fatbikes gaan tot wel 25 km per uur en met gemak race je zelfs die (irritante) wielrenners voorbij. Net op het moment dat we Volendam binnen fietste was er een vissersboot bezig om vis uit de laden. Idyllischer kon je het niet krijgen. VIND JE OOK LEUK: 7 x de leukste tips voor een weekendje Scheveningen

Als een vis in het water!

Onze fietstour zat er op, maar we wilden eigenlijk nog niet naar huis. Wil je nog een leuke man of vrouw aan de haak slaan? Dan is de dijk haven van Volendam de place to be
, want daar zitten genoeg leuke terrasje. Wij hebben onze dag afgesloten met een drankje bij Lotje Wine & Dine, het restaurant waar Jan Smit mede-eigenaar van is.. Het is dat we nog een avondprogramma hadden in Amsterdam, maar anders waren we blijven slapen in het naastgelegen vakantiepark Europarcs Resort Poort van Amsterdam. We hebben Jan Smit, Nick en Simon niet gezien, geen vis gegeten, maar toch een topdag gehad!
Rent en Event Volendam
Wil je ook een dagje op vakantie in eigen land en lekker cruisen door Volendam? Check dan even de site van Rent & Event.