Vliegen in corona tijd: eindelijk ongegeneerd gapen en kwijlen!

header blog 2
Als je tegenwoordig over het vliegveld loopt lijkt het wel of je in een science-fiction film terecht bent gekomen: geen rijen bij de douane, lege gates en vluchten met lege stoelen. En wie had een jaar geleden gedacht dat vliegen met een mondkapje verplicht zou worden? Naast de irritaties hebben we ook heel wat voordelen gevonden. Wat dacht je van ongegeneerd kwijlen en als je het slim doet kun je zelfs nog wat geld besparen!

Irritaties

  • We hoeven je het waarschijnlijk niet uit te leggen, maar 10 uur lang in een vliegtuig doorbrengen met een mondkapje op, dat zit gewoon niet zo lekker. Zo’n mondkapje begint te jeuken en te irriteren.
  • Mondkapjes zijn warm!
  • Je (zonne)bril beslaat. Warmte + een mondkapje is net zo’n vervelende combi als zand in je eten. Bloedirritant.
  • Misschien heb je het al voorbij zien komen: een zonne-afdruk van een mondkapje. Lelijk.
  • “Wat zegt u?”, “Nog een keer?”, het is toch een stukje moeilijker om de stewardessen te verstaan. Helemaal als ze een andere taal spreken en je ook nog eens naast het raam zit, dan moet je eigenlijk drie keer zo hard schreeuwen om duidelijk te maken dat je graag een cola wilt bestellen.
Maaarr, we hebben ondervonden dat er ook best wat voordelen zitten aan vliegen in corona tijd.
  • Om te beginnen de wachtrijen op het vliegveld zijn een stuk minder lang! Waar je normaal met honderd man staat te dringen bij de douane, kun je nu gewoon doorlopen. Hoe chill is dat?
  • Ongegeneerd gapen! Niemand heeft door als je non-stop aan het gapen bent, toch best handig zo'n mondkapje.
  • Kwijlen kan gewoon! Nog beter, je hoeft geen kwijl angst meer te hebben. Vooral de mensen die alleen vliegen kennen het: je bent bang om in slaap te vallen en kwijlend wakker te worden op de schouder van je buurman/vrouw. Lang leven mondkapjes, want die vangen al die druppeltjes speeksel op.
  • Geen last de stinkende adem van je buurman! Je kent ze vast: van die passagiers die net teveel hebben genoten van knoflook of gewoon vergeten zijn om hun tanden te poetsen. Waardoor jij dus de hele tijd naast een stinkende bek zit. Toch wel heel fijn dat die mondkapjes deze ademgeur even maskeren. Letterlijk en figuurlijk.
  • Je eet minder en bespaard zo geld. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij kunnen gerust de hele vlucht eten, films kijken, drinken, eten, slapen en weer eten. Vooral bij verre vluchten was het feest want dan krijg je eten van de airline en natuurlijk namen we zelf ook nog de nodige snacks mee. Maar eten met een mondkapje op voelt toch een beetje ja awkward . Dus in plaats van dat je nu twee zakken M&M’s, een zak chips, drop, lunch wegwerkt tijdens een vlucht van 3 uur, houden we het nu netjes bij een lunchpakketje en dat bespaard toch best wat geld (en kilo’s).