Skip to main content

Yes, de Griekse minister van Toerisme heeft aangegeven dat Griekenland vanaf 14 mei weer open gaat voor toeristen. En daar mag best even op gedronken worden met een Ouzootje!

Al zijn er wel een paar dingen die je moet weten voor je je vakantie boekt. Zorg daarom dat je onderstaande lijst even goed doorneemt voordat je de Griekse zon opzoekt. 

Negatieve testuitslag en coronahotel

  • Griekenland gaat alleen open voor reizigers die gevaccineerd zijn en reizigers die in het bezit zijn van een recente negatieve Covid-19 test. Dus voordat je echt kan genieten van een wit strand met blauw water, moet je eerst een negatieve testuitslag of je bewijs van vaccinatie showen.
  • Net als vorig jaar worden reizigers ook bij aankomst willekeurig gecheckt en getest. Maar dit jaar zijn er ook sneltests beschikbaar. Hierdoor hoef je dus niet eerst 24 uur in quarantaine te wachten op de uitslag.
  • Mocht je nou een positieve uitslag hebben op je test, dan neemt de Griekse overheid de eventuele ziekenhuisopname of verblijf in Corona Hotel voor zich. Ideaal, zo hoef je niet bang te zijn dat je zelf al je zuurverdiende centen moet uitgeven aan een Corona hotel.

Aangezien we nog niet weten wanneer we een vaccinatie kunnen halen, is het wat lastiger om een vaccinatie bewijs te fixen. Maar gelukkig kom je met een negatieve testuitslag ook binnen en dan kan je heerlijk genieten van de Griekse stranden, gyros, ouzo, blauwe huisjes, verse feta en gastvrijheid. Heb je nog wat inspiratie nodig voor je vakantie? Check de 100 mooiste Griekse bestemmingen! 

VIND JE OOK LEUK:
DIT ZIJN DE ZEVEN MOOISTE STRANDEN OM BIJ WEG TE DROMEN