Jutta Leerdam haalt uit naar 50-plussers op Facebook

screenshot 2024 01 22 094259 65ae2ab9a2bf8
Onze ijskoningin Jutta leerdam heeft het helemaal gehad met oude verveelde mannen die commentaar leveren op haar carrière. Op haar TikTok plaatst ze een video waarin ze hard terugslaat naar haar critici.

Triest

Een triest kijkende Jutta houdt de camera op haar tronie gericht terwijl we de woorden: "Deze willekeurige 50+ Nederlandse mannen die onder elke facebookpost over mij samenkomen en mijn carrière bekritiseren terwijl ze snacks eten op de bank" op het scherm lezen. Hieronder schrijft de schaatster nog: "Ik begrijp dat mijn leven moeilijk te verteren is, Henry, maar ontspan en geniet van de rit". 

Gemene opmerkingen

Het leven van Jutta werd sinds ze straalt op het ijs goed onder de loep genomen. Mensen hebben altijd wel iets aan te merken over haar uiterlijk, schaatstechnieken of privéleven. Vooral dat tweede kan Jutta maar niet goed begrijpen. Ze werkt zich iedere dag het zweet op de rug om die meters in zo'n kort mogelijke tijd bij elkaar te sprinten, terwijl haar volgers vanuit de bank gemene opmerkingen de lucht in sturen.

Reacties

Haar volgers steken haar na het zien van de video een hart onder de riem. "En ondertussen leef jij je mooie leven en geniet je ervan, dus jij bent de winnaar", schrijft iemand. Een andere volger zegt: "Jouw reactie in de Telegraaf was TOP!!! Wat jij al hebt bereikt kwam niet door mooi zijn maar door KEIHARD trainen". Ook een van de 'tegenstanders' laat nog even van zich horen: "Hier een man van 50 plus, laat ze naar hunzelf kijken. Respect. Ga zo door".

Gestopt bij Jumbo

Eerder deze week liet Jutta weten niet door te gaan bij de schaatsploeg van Jumbo: "Ik wilde even laten weten dat ik komend seizoen niet in het geel zal schaatsen. Ik heb op dit moment in mijn carrière iets anders nodig. Ik had een paar moeilijke weken om hierover na te denken, aangezien het twee jaar voor de Olympische Spelen is. Ik heb echter altijd mijn gevoel, instinct en hart gevolgd en weet wat ik hierna wil doen."