Maan's comeback: nieuwe single na jaar radiostilte

screenshot 2024 04 25 at 180256
Ze heeft zich op muzikaal gebied een jaartje stilgehouden maar Maan is back: de zangeres brengt vandaag haar nieuwe lied 'Paranoïa' uit, maakt ze bekend in modetijdschrift Vogue.

Muziek ontgroeid

De 27-jarige zangeres stond vorige zomer nog op meerdere festivals, maar daarna liet ze zakelijk niets meer van zichzelf horen. Totdat ze op vakantie ging in Japan en daar volop geïnspireerd werd in het land waar zelfs robots beleefd buigen. "Verloren in het verkeer en de verkeersborden in Japan werd me één ding heel duidelijk: misschien ga ik het wel over een andere boeg gooien. Het stemmetje dat ik zo lang heb weggedrukt krijgt eindelijk ruimte om te spreken", vertelt Maan aan het blad. "Het is niet dat ik mijn oude muziek niet meer leuk vind, maar ik ben het ontgroeid."

Vakantie

Het land van sumoworstelaars en sushi heeft dus overduidelijk iets losgemaakt bij de zangeres. Maan heeft naar eigen zeggen ervaren dat het goed is "om uit te zoomen" en "terug te gaan naar wat je rust brengt, juist als de wereld de volumeknop opendraait". Ze vindt dan ook dat iedereen dat zichzelf moet gunnen, of dat nu met een vakantie is of thuis. "Dat betekent helemaal niet dat het slecht met je gaat, je kiest alleen voor wat er echt toe doet". 

Zorgen

Eerder gaf ze aan dat ze dit jaar niet op zou treden, waarna verschillende fans zich zorgen maakten. Volgens de zangeres was dat absoluut niet nodig. "Het gaat beter dan ooit", liet ze toendertijd op Instagram weten. Roddelkoningin Yvonne Coldewijer had daar haar bedenkingen over. Volgens haar was Maan met heel andere dingen bezig. "Maantje is heel erg verslaafd. Dat komt door haar vriendje, die is ook hartstikke verslaafd. Maantje ontkent dat natuurlijk." Maan lijkt zich niks van al deze beschuldigingen aan te trekken en blijft gewoon lekker haar muziek maken. 

Beluister haar nieuwe single HIER