Jutta Leerdam haalt uit naar haar team: 'Respectloos'

img 5877
Schaatsteam Jumbo heeft besloten om niet langer verder te gaan met ijskoningin Jutta Leerdam. Het verhaal is vanuit beide kanten echter redelijk verschillend. Jutta's verhaal deed het klinken alsof het haar eigen keuze was om niet meer in het geel te schaatsen, waarna Jumbo in een verklaring liet weten dat zij degenen waren die deze beslissing hadden genomen. Hierover laat Jutta in een reactie weten bepaald niet blij te zijn.

Afgelopen

Jutta schaatste sinds seizoen 2022/2023 voor de ploeg van coach Orie, die toen nog Jumbo-Visma heette. Ze had een contract voor twee jaar dat dit voorjaar afliep. Gisteren postte de blonde schaatster een bericht op Instagram waarin ze aangaf dat het hoofdstuk Jumbo afgelopen was voor haar. Hierin schreef ze:"Ik wilde even laten weten dat ik komend seizoen niet in het geel zal schaatsen. Ik heb op dit moment in mijn carrière iets anders nodig. Ik had een paar moeilijke weken om hierover na te denken, aangezien het twee jaar voor de Olympische Spelen is. Ik heb echter altijd mijn gevoel, instinct en hart gevolgd en weet wat ik hierna wil doen. Ik wil de sponsors bedanken, al mijn coaches en vooral Jac, al mijn fysio’s, mijn teamgenoten. Ik heb een geweldige tijd gehad met jullie. Het is tijd voor iets anders"

Geen overtuiging en commitment

Jumbo zelf bracht niet lang daarna echter een bericht naar buiten waarin ze laten doorschemeren dat het de schuld van Jutta is dat het contract niet verlengd werd. Hun woordvoerder liet namelijk weten: "We hebben Jutta een zeer mooi aanbod gedaan om de samenwerking voort te zetten. Wij proefden vanuit Jutta niet de overtuiging en het commitment dat in onze ogen nodig is om samen succesvol te kunnen voortzetten. Daarop hebben wij vorige week besloten de gesprekken te stoppen en de samenwerking te beëindigen."

Jammer en respectloos

Twee totaal verschillende berichten, dus. Dit valt een volger op Jutta's Instagram ook op. Deze schrijft: "Grappig. Toch wel een totaal ander bericht dan Jumbo Visma er zelf uitgooit". De schaatster zelf reageert hierop: "Damage controle. Heel jammer en respectloos". Het ziet ernaar uit dat we in de toekomst waarschijnlijk géén samenwerkingen meer kunnen verwachten tussen Jumbo en de schaatster.
img 5877