Burenruzie escaleert compleet in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

visser 0
Het loopt volkomen de spuigaten uit in de nieuwe aflevering van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. Niks is namelijk zo explosief als een burenruzie over geluidsoverlast. Dit is in dit geval zó uit de hand gelopen dat er tegen muren geplast wordt en hondjes besmeurd worden met verf. 

Tokkies

‘Tokkies’, noemen Renate en haar vriend Twan de buren. Volgens hen wordt er iedere dag een kabaal van jewelste geproduceerd in het aangrenzende huis, waar Linda en Mark zich ondertussen van geen kwaad bewust zijn. "Wij horen de buren ook wel eens, maar wij gaan niet zitten klagen, luidt hun antwoord. Het zijn kinderen. Daar horen ook gewoon leefgeluiden bij."

Verf

Als presentator Viktor Brand bij Renate en Twan langsgaat, zeggen ze dat de buren ook dingen over de schutting hebben gegooid. Dan gaat het om peuken, maar ook rode verf. En door die verf is hun hondje ook geraakt, waardoor hij een hele rode kop had. Volgens Linda zijn het juist de buren die hun terroriseren. “Wij denken dat Twan en Renate een hekel hebben aan kinderen, want ze schelden ook naar de kinderen”, legt ze uit. “De oudste die nu thuis is die is geholpen aan een hersentumor en die heeft hij ooit een keer uitgescholden met kanker.”

Het lontje is op

Als Twan daar oren van krijgt, slaan de stoppen door. "Ik heb zelf negen familieleden verloren aan kanker", briest hij. Hierna smijt hij zijn telefoon op tafel. Renate probeert hem te kalmeren: ''Twan, rustig!'' Victor schrikt van de boosheid, waarna Twan erkent: “Dat lontje is een keer op.”  De zitting gaat door met de bezoeker van Mark en Linda, die tegen het huis van de buren zou hebben geplast. De vork blijkt anders in de steel te zitten. Linda draait zich om naar de buurman en zegt dat hij die actie op zijn geweten heeft. Buurman Leo lacht en ontkent: “Nee hoor”.  

De uitslag

De uitslag? Mark en Linda moeten maatregelen nemen om de geluidsoverlast te verminderen. Als die maatregelen getroffen zijn, moeten Renate en Twan de overige geluidsoverlast accepteren. De camera's van Renate en Twan moeten weg, op de camera bij de voordeur na. Ook wordt het verboden om negatief over elkaar te praten via social media én wordt een contactverbod ingesteld.