10 dingen die alleen stadsmensen herkennen

giphy
Shoppen tot laat. Verschillende feesten waar je heen kan in het weekend. Maar ook weinig rust en veel drukte. Dat is het stadsleven. Een dorp en een stad verschillen veel van elkaar. Hoe weet je dat je een echt stadsmens bent? Check 't hieronder.Bitch.

1) Fastfood op elke hoek

Maar dan ook echtsickveel. Er zijn misschien nog wel meer fastfoodrestaurants dan lantaarnpalen in de stad.
giphy

2) Van club naar club (Club-Hopping)

Lekker slettenbakken in Club Uranus. Nadat je daar iedereen heb gehad, ga je naar Club Focmii. Klaar voor ronde twee. In een dorp heb je die optie niet. Je zit of thuis of in de stamkroeg waar alle andere 36 dorpsbewoners zitten.
giphy

3) Verschrikkelijk weinig geduld

Kom je uit de stad, dan ken je het eeuwige gehaaste gevoel vast wel. Dit moet nog, dat moet nog. En dan ook dat nog. Het zit je niet mee. Ontspannen doe je 's nachts pas, in bed. Maar vijf uur later moet je er weer uit.Live fast, die young. Maar dan letterlijk.
giphy

4) Het luxe van het OV kennen

Elke 5 minuten een bus, trein of metro waar je kan instappen. En dan hebben we het nog niet gehad over de BOB-Bus. Echt een topding. Ik ken mensen die de BOB-Bus helemaal niet kennen. Die wonen namelijk in een dorp. Wat heb ik een medelijden met die mensen. Soort van.
giphy

5) Een vaste kroeg? Nope.

Ik heb het al gezegd. "Club-Hoppen" is iets stads. Je gaat niet de hele avond in een cafétje zitten. Dan heb je maandag godverdomme niets te vertellen. Jij: "Ja, we hadden een stuk of 20 pils op", vriend: "Zo! en toen?" Jij: "Ja, toen gingen we gewoon naar huis".
giphy

6) Een gecontroleerd leventje

In een dorp of op een boerderij heb je kippen, honden, katten, koeien, een paar konijnen en een paard. Hier in de stad moet je al een vergunning vragen aan je verhuurder als je een hamster wilt.
giphy

7) Je ontmoet ieder weekend nieuwe mensen

Die ene chick die je tegenkomt in club Uranus. Ze blijkt al sinds haar geboorte in dezelfde stad als jij te wonen. Je had nog nooit van haar gehoord. Wauw, echt wauw.
giphy

8) Overal 4G!

Elke supermarkt, kledingzaak en café is tegenwoordig een Wifi hotspot. En overal heb je uitstekende 4G dekking. Heerlijk. Alleen heb ik op mijn slaapkamer nooit goed werkende Wifi. Blijkbaar zijn de gipswandjes van mijn kamer te dik.
giphy

9) Naast Club-Hopping ook Job-Hopping

In een dorp: je vader is kaasboer? Jij wordt kaasboer. Je vader is automonteur? Jij wordt automonteur. In de stad: je vader is kaasboer? Jij wordt IT Helpdesk Support Technician. Er zijn zoveel banen om uit te kiezen, dat er gewoon geen namen meer voor zijn. Daarom verzinnen ze namen als "Script- / GUI-tool georiënteerde test automation expert''. Allemaal gekkies.
giphy

10) De drukte

Overal mensen. Echt overal. 's Nachts hoor je altijd nog auto's rijden (lees: racen) door de straten. Een paar dronken Polen lopen voorbij je huis. Ergens uit het centrum klinkt muziek van die nieuwe hippe tent die ook dinsdagnacht open is. Want dinsdag is de nieuwe zaterdag. Pleur toch op man. In een dorp is het zo slecht nog niet. Daar zijn enkel een paar hanen die 's je ochtends uit je slaap halen. Love naar de dorpjes in Nederland.
giphy