10 dingen die je als kind kon doen maar nu dus niet meer

giphy
Dat dingen veranderen als je ouder wordt is logisch en dat hoort erbij. Het wordt allemaal serieuzer en verantwoordelijker en dus eigenlijk kutter. Ooit nagedacht over de rare situaties die ontstaan als we als volwassenen zouden besluiten om door te gaan met bepaalde kinderlijke gewoontes? De regels zijn veranderd, en dat betekent dat je als kind bepaalde dingen kon doen, maar nu blijkbaar niet meer.

1) In bed plassen zonder dat iemand boos wordt

Terwijl je als kind te horen kreeg dat je bed onder zeiken soms kan gebeuren, krijg je als volwassene veel dingen naar je hoofd. Gebeurt het bij je ouderlijk huis dan krijg je ’s ochtends een preek over je onvolwassen gedrag. Heb je een relatie en plas je over je partner heen dan kun je of je koffers pakken, of je slaapt de rest van de week op zolder.
giphy

2) Je speeltjes laten slingeren

Waar je vroeger overal je speelgoed kon laten slingeren, krijgt het woord ''speeltje'' een hele andere betekenis naarmate je ouder wordt. Het is goed vreemd als je deze door je huis laat slingeren. Laat staan als er bezoek langs komt. Bijvoorbeeld je ouders.
giphy

3) Aan sinterklaas z’n baard trekken

Als kind aan de baard van de goedheiligman trekken was ondeugend, en vaak kwam je er met een knipoog vanaf. Doe je dit als volwassene dan wordt of de beveiliging gebeld, of de TBS kliniek waar je uit ontsnapt bent.
giphy

4) Tegen iedereen vertellen dat je moet poepen

Je zit op de verjaardag van tante Agaat en opeens voel je de inwendige bruine druk opkomen. Als je 4 jaar oud bent en luidkeels kenbaar maakt dat je voor nummer 2 naar de WC moet, word je begeleid, gecomplimenteerd dat je het zelf aan voelde komen en bovendien wordt na de daad je kont afgeveegd. Als je 25 bent is dit niet het geval. Je wordt niet begeleid maar raar aangekeken, niemand geeft complimentjes, en als je met de deur open gaat zitten wachten tot iemand van de familie je reet komt schoonmaken is de kans groot dat deze actie, en de geur die daar bij komt kijken, Agaats verjaardag verpesten. Inclusief haar verjaardagstaart.
giphy

5) Een hut van dekens maken in je huis

Je bent volwassen, en neemt een date mee naar huis. Vol trots laat je onder het genot van een wijntje je zelfgemaakte.. hut zien. Vreemd? ja! Stiekem toch wel een klein beetje cool? Zeker weten.

6) Op de kermis op een pony rijden

Wat was dat spannend als kind. Precies zoals het er staat; als kind. Het zijn vaak daarom ook kleine, aandoenlijke pony’s. Als je daar als volgroeide, volgegeten adolescent op gaat zitten is het niet alleen treurig voor je eigen imago maar ook zeker voor de ruggengraat van het arme paardje.
giphy

7) Aan de slager vragen of je een worstje mag

Het is niet dat het absoluut niet kan. Het kan zijn dat je honger hebt of nou eenmaal zin hebt in het smakelijke worstje van de slager. Toch is het vreemd als het gehakt al gewogen is, de kipfilet betaalt en je met je tas in je handen vragend naar de slager blijft kijken, wachtend op het moment dat hij je zijn worstje van de week aanbiedt.
giphy

8) Je neus leeg eten in een volle ruimte

Op hele jonge leeftijd was neuspeuteren nooit een probleem. Vandaar waarschijnlijk de naam neus-peuteren. Op 10 jarige leeftijd had je altijd zo’n kind in de klas die smakelijk in een overvolle ruimte genoot van de inhoud van zijn of haar neus. Een beetje vreemd. Maar als je werkt of studiefinanciering krijgt heb je gewoon geld op je bankrekening staan waar je eten van kan kopen, en is het consumeren van je groene neusinhoud niet meer nodig en niet meer geaccepteerd.
source

9) Een spreekbeurt houden over zwanen

Het is vooral het feit dat er niemand op zit te wachten. Niemand is benieuwd naar jouw verhaal over deze witte watervogels, en de fotoronde kan je helemaal laten zitten; alle volwassenen weten namelijk wat een zwaan is. Je bent op je werk, en in plaats van de verwachtte presentatie over de financiële jaarcijfers komt er een sheet met ‘De Zwaan’ op de beamer te staan. Je schraapt je keel en vertelt je collega's dat je spreekbeurt over 10 minuten begint. Absoluut grappig, totdat je ontslagen wordt.
giphy

10) Bij IKEA in de ballenbak spelen

En dat geldt ook voor het speeltoestel van de McDonald's. Hoe leuk dit ook was in de kinderjaren, je moet het los laten. Dit is niet geschikt voor grote mensen. Grote volgroeide mensen blijven namelijk vastzitten in de klimtunnels van speeltoestellen en zorgen voor 3 geplette peuters zodra ze met veel geweld in de ballenbak springen. Als je bovendien in de IKEA je naam laat omroepen met de vraag of je ouders je komen halen is de kans groot dat die er niet zijn omdat je zelf met de auto naar deze Zweedse meubelwinkel bent gereden.
tumblr mba0hodihf1rdvztso1 500
Dus blijf van de Sint z'n baard af, poep gewoon met de deur dicht en als je per se met ballen wil spelen bel dan gewoon even je vriend op, of je broer of weet ik veel.