10 tips om Woningsdag iets minder kut te maken.

woningsdagheader
Je zou het bijna vergeten maar op 27 april is het nog steeds Koningsdag! Of nouja Woningsdag. Normaal gesproken zou je om 11.00 uur al straalbezopen in je oranje kleding door de straat lopen, om vervolgens uren te wachten voor een gore dixi en de rest van de middag mee te lallen met Nederlandse hits. Ja, dit jaar gaat het dus even anders. Iets minder uitbundig, iets minder idioot. Maar we laten Willie zijn verjaardag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan, het blijft een mooi excuus om overdag te zuipen. Nog geen idee wat je moet gaan doen? Wij de leukste tips en livestreams op een rij gezet waardoor je toch het beste uit Woningsdag kunt halen.

TIP 1: HAAL GENOEG BIER

De geur van bier. Als je je Woningsdag echt overdreven goed wilt vieren, dan valt de geur van bier niet te ontbreken. Gooi rustig een heel kratje leeg in je woonkamer en pleur er wat plastic bekertjes en confetti bij. Dan heb je de gemiddelde geur en looks van elke straat in Nederland.

TIP 2: PUBQUIZEN EN LIVESTREAMS

TIP 3: SLECHTE MUZIEK

Hoe verder de tips gaan, hoe meer we erachter komen dat Koningsdag eigenlijk gewoon een beetje kut is. Maar ook de slechtste Nederlandse hitjes mogen niet vergeten worden. Het Wilhelmus, Guus Meeuwis, André Hazes en nog veel meer. Koop de laagste kwaliteit muziek box en laat deze liedjes de gehele dag keihard aan staan. Ben je toe aan iets betere muziek, dan kan je ook nog naar Radio 538 luisteren. Zij hebben optredens geregeld van Martin Garrix, Kris Kross Amsterdam en zelfs Alicia Keys. En ja, ook de Snollebollekes komen langs voor de liefhebber.

TIP 4: GEEN CULINAIRE HOOGSTANDJES

TIP 5: THUIS EEN FEESTJE BOUWEN

We kunnen helaas niet fysiek naar een feest. Eén van de weinige positieve dingen daaraan is dat je niet 15 uur lang hoeft te staan en te dansen en 400 euro verder bent. Nu kan het gewoon rustig vanaf je bank of balkon. Op Facebook worden er genoeg livestreams georganiseerd en groepen aangemaakt. Zo is er een Facebookgroep genaamd Balkoninsgdag . Zij regelen verschillende livestreams met DJ’s en roepen op om je balkon zo oranje en leuk mogelijk te versieren. Of wat dacht je van Discorona?

TIP 6: RONDSLETTEN

TIP 7: DRAAG ORANJE

Even eerlijk: Niemand komt weg met de kleur oranje en elk jaar moet je met tegenzin weer een nieuw oranje outfit fixen. DUS natuurlijk hoort dat er dit jaar weer bij! Shop de lelijkste online oranje outfit, maakt niet uit als de kleur je niet staat want toch niemand die het ziet.

TIP 8: REGEN

TIP 9: 300% betaald

Omdat er nu geen druk op ligt om iets te doen, kan je ook gewoon gaan werken. Koningsdag is een feestdag en dús krijg je bij vele baantjes lekker 300% betaald. Dus in plaats van je klemzuipen op Woningsdag, kun je ook lekker centjes sparen voor de volgende Koningsdag zodat je tegen die tijd he-le-maal los kan gaan.

TIP 10: OLDSCHOOL KLEEDJESMARKT

OPROEP