3 vragen die je ook dit Paasontbijt weer gaat krijgen

giphy
Begrijp me niet verkeerd, want het is écht gezellig om weer met de hele familie samen te zijn en dat iedereen zo oprecht geïnteresseerd is.. Maar kunnen we niet afspreken dat we bepaalde dingen gewoon niet meer vragen als we geen écht antwoord willen? Dat ik er enkel kom om mijn maaginhoud op te rekken met scones en andere veel te zoete baksels hou ik natuurlijk voor mezelf. Oh.. Sorry mam.

1. Hoe gaat het met je?

“Goed.” Ze willen natuurlijk niet weten hoe het écht met je gaat want we moeten het namelijk gezellig houden tijdens de zogeheten “feest”dagen. Niemand wil weten dat je nogal last hebt van een hardnekkige schimmelinfectie, Kees je ineens niet meer terug appt nadat je zijn moeder toevoegde op Facebook en je je beste vriendin niet meer hebt gehoord sinds ze twee weken geleden haar nieuwe parkiet kocht. Nee nee, alles gaat goed.
giphy

2. Hoe gaat het op school?

“Goed hoor.” Einde gesprek. Je vertelt natuurlijk niet dat een carrière als webcamgirl een serieuze optie is geworden na de laatste tentamenweek. Je kunt je sowieso niet meer herinneren wanneer je voor het laatst op school was om een college te volgen (die broodjes carpaccio zijn namelijk een stuk interessanter). Je docent herkende je in ieder geval niet toen je hem tegen kwam in de supermarkt, of dat nou een goed teken is weet je niet precies.
giphy

3. Heb je al een vriendje?

“Nee, ik ben niet op zoek.” Je oma bedoelt vast niet de one night stand die waarschijnlijk nu nog in je bed weg ligt te rotten dus daar begin je voor het gemak maar even niet over. En ja, natuurlijk ben je wel op zoek naar een zielsverwant; maar dat gaat nogal lastig als je alleen maar labiele types met verschillende persoonlijkheden tegenkomt.
Je vraagt je sowieso af wat de meerwaarde is van een eventuele relatie aangezien we het eten dan met meer moeten delen; ik dacht dat we het juist gezellig moesten houden?
7f6fabd027d8456e30b8525a049e54ed
Dus, vrolijk Pasen allemaal!