Waarom slapen je grootste hobby zou moeten zijn

giphy
Maar liefst een derde van je leven breng je tukkend door. Slaap jij ook zo graag en tel je de uren af tot je eindelijk weer naar bed mag? Dan ben je het er sowieso mee eens dat we slapen massaal moeten benoemen tot beste bezigheid ever. Hier lees je waarom:

Iedereen kan het

Slapen is een vaardigheid die niemand ooit heeft hoeven leren. Je kunt er niet goed of slecht in zijn: iedereen kan gewoon slapen. Dat is toch geweldig?

Het kan overal

Slapen is waar dan ook uit te voeren. Het maakt niet uit waar je je bevindt. In het OV, op kantoor, tijdens een college over de biologische cyclus van bladluizen of op het gefaalde huisfeest waar de helft niet komt opdagen: koppie laten hangen en lekker wegdromen.
giphy

Pyjamas

Heeft dit echt meer uitleg nodig? Hoe lekker is het om na een lange dag je skinny jeans uit te trekken, je chillkleren aan te trekken en jezelf op bed te gooien? Of je nou kiest voor je joggingbroek of beertjespyjama uit 2007: het zit zo fucking comfortabel.
giphy

Je bed

Over je bed gesproken, dat is gewoon je soulmate. Het is zacht. Het is warm. Het rent niet je deur uit voor je wakker wordt. Afscheid nemen is zo zwaar en jullie hereniging is misschien wel het beste gevoel ever. Het is er altijd voor je en veroordeelt je niet.Will you marry me?
giphy

De oplossing voor al je problemen

Ga je wel of niet doorstuderen? Maak je die lang geplande reis of neem je die droombaan aan die je voor het oprapen ligt? Op de een of andere manier komen antwoorden op belangrijke vragen altijd ineens tijdens je slaap op poppen. Dus weet je het allemaal even niet meer? Slaap er nog een nachtje over. Ook heel effectief als je je gewoon even wil afsluiten van de rest van de wereld. Zie, AL je problemen.

Als je slaapt val je af

Oke, misschien val je niet af. Maar je kunt in die tijd geen 2000 calorieën aan koekjes, nutella, maccie en ijs wegvreten en dus aankomen doe je ook niet. Da’s toch een fijne bijkomstigheid? En wil je echt wat extra verbranden, dan trek je gewoon je lover door de kamer voor een potje ketsen voor je je ogen dicht doet.
giphy

Als je slaapt kun je geen geld uitgeven

In het verlengde van het vorige punt: wie slaapt kan ook geen geld uitgeven. Tenzij je één van die psycho slaapwandelaars bent die zelfs dan nog de weg naar de stad kunnen vinden en hun pincode kunnen dromen. Maar die kans is redelijk klein.

Bonding

Wie zegt dat slapen solosport is? Of het nou je love, best friend of huisdier is: lekker tegen elkaar aan kruipen en dutten is sowieso goed voor jullie band. En samen slapen is dubbel zo leuk, zeker als degene naast je wél zo’n maffe nachtbraker is.
giphy

Essentieel levensbelang

Niemand draait goed op weinig slaap, dus je hebt het gewoon nodig. En het is fucking chill. Misschien wel de beste reden om nu meteen maar weer je bed in te duiken – als je daar nog niet lag. Trusten!
giphy