6 vragen om te bewijzen dat jij gewoon Marinier moet worden

1) Je zit op een hete zomerochtend rond 09:00 in de metro opgesloten met stinkende zwetende mensen en het ziet ernaar uit dat je voorlopig nog even met ze zit opgescheept:

A) Moet je bijna kotsen, val je bijna flauw en wil je het liefst aan de noodrem trekken om dan maar te lopen?
B) Blijf je kalm zitten en motiveer je de mensen om je heen door te zeggen dat ze over een uurtje weer frisse zuurstof hebben? Mooi, want dan ben jij fit genoeg om 5 uur lang in een Humvee door de Afghaanse zandbak vervoerd te worden van basis a naar basis b. Vol bepakt, bezakt met enkel een zanderig flesje water tot je beschikking.

2) Je kijkt al maanden uit naar dat ene festival maar nu de dag dan eindelijk daar is, is het pleurisweer, heel nat en 14 graden.

A) je loopt de hele dag te zeuren, loopt met 4 truien aan en plaatst om de paar minuten verdrietige selfies op Facebook, Snapchat en Instagram. Want iedereen moet weten wat voor een pussy je bent.
B) 14 graden en regen? B*tch please. Jij rockt dit festival gewoon met ontbloot bovenlichaam. Daar waar alle andere feestgangers morgen verkouden en halfdood in bed liggen, ben jij morgen topfit en bereid je je al voor op het volgende festival. Mooi, want als Marinier zal je je moeten redden in de koudste wintergebieden, waar je geen tijd en energie hebt om te zeiken.

3) Als jij even met een bloemetje op bezoek gaat bij je eenzame oma die op 17 hoog woont om je erfenis veilig te stellen en je kijkt naar beneden uit het raam:

A) stel je je dan voor dat als je hier nu naar beneden valt, op welke auto’s al je ledematen zich zouden bevinden? Met kippenvel doe je een stapje achteruit en ga je maar weer even verder instagrammen, aangezien oma toch blijft doorkletsen over hoe fijn het vroeger was.
B) of fantaseer je tijdens oma’s lulverhaal hoe fucking vet het zou zijn om NU uit dat raam te springen (met een parachute). Mooi, want als Marinier zal je af en toe van 3km hoogte op een snelheid van 300km/pu een vliegtuig uit moeten springen.

4) Je bent op vakantie op Curaçao en je liefje komt enthousiast naar je toe gehuppeld met een flyer over een toeristisch duik uitje en vraagt enthousiast of je mee komt duiken:

A) je wijst het af omdat toen je vorige keer meeging je bijna een hartverzakking kreeg toen je dacht te worden aangevallen door een giftige inktvis, maar er zat eigenlijk maar een stukje zeewier om je kleine teen heen gekronkeld.
B) je bekijkt de flyer en glimlacht. No way dat jij meedoet met die toeristische shit, je huurt zelf een boot, huurt zelf duikapparatuur en je gaat zelf op avontuur. Mooi, want als Marinier zal je af en toe de diepte in moeten zonder te weten wat je daar aantreft.

5) Je doet 22:00 ’s avonds nog een laatste poepwandeling met je hond, maar dat beest zet het op een rennen en verdwijnt in het duister, de bosjes in:

A) je krijgt al braakneigingen bij elk krakend takje en elke boom veranderd in een seriemoordenaar en dus hell no dat je achter die debiele hond aangaat en je beschouwt ‘m maar als verloren. Misschien dat je morgen maar wat A4’tjes ophangt ofzo.
B) je ragt als een malle door de bosjes heen en je doet er alles aan om je viervoetige vriendje terug te vinden en veilig thuis te brengen. Mooi, want als Marinier zal je af en toe het oerwoud in moeten waar alles om je heen je zal tegenwerken en desoriënteren, maar je doel staat voorop: je missie voltooien en jezelf en je buddy’s veilig terugbrengen.

6) Je chillt dagelijks op je luie reet en je dagen bestaan uit gamen, series kijken, niks opruimen, jezelf niet verzorgen en ongezond vreten. Je vriend(in) (of je moeder) blijft je constant pushen dat je jezelf moet veranderen, want het gaat niet langer zo:

A) je negeert alles wat je omgeving zegt. Je hebt er schijt aan en werkt het liefste nog tegen ook. Je bestelt een nieuwe pizza.
B) je bent in staat om naar je omgeving te luisteren en ziet in dat ze het beste met je voor hebben. Het is tijd om je verantwoordelijkheid te nemen. Mooi, want als Marinier zal je af en toe dingen moeten doen die je niet ziet zitten, maar uiteindelijk bijdragen aan je eigen ontwikkeling.
Heb jij de meeste vragen beantwoordt met B? Mooi, jij denkt dus dat je net zo stoer bent als de Mariniers. Laten we dan eerst even checken of je dit wel aankunt. Meld je aan voor de Fitheidstest . Want je moet het maar kunnen, vriend.