Gefeliciteerd Amalia: 11x weetjes over het koningshuis

header weetjes koningshuis
Hiep, hiep, hoera! Het is vandaag de achttiende verjaardag van prinses Amalia, en om even in de stemming te blijven hebben wij voor jullie elf weetjes over het koningshuis.

Weetjes over het koningshuis

1:
Willem-Alexander schaatste ruim dertig jaar geleden de Elfstedentocht, alsof dat nog niet genoeg liep hij ook nog eens een marathon. Zo vader zo dochter, want ook Amalia deed in het geheim mee aan een sportwedstrijd. Geen Elfstedentocht, maar een paardrijwedstrijd. 2:
Amalia is niet de enige die fan is van paarden, haar zusje Ariane heeft ook een eigen paard. En wist je trouwens dat je haar naam uitspreekt als 'ariaan', zonder de -e? 3
: Lekker kriebelen door het haar, Máxima was luizenmoeder op de school van de prinsesjes. Wat is onze koningin toch lekker normaal gebleven.
4: Om Nederlands te leren heeft maxima uren op de bank gekeken naar Lingo. Waarschijnlijk geadviseerd door haar schoonmoeder, Beatrix heeft namelijk een papegaai die Lingo heet. 5:
Amalia is een populaire meid in Nederland, er zijn ruim 70 straten, tunnels en viaducten vernoemd naar haar. Herken je het ook in jouw stad? 6:
Een gezellig avondje voetbal kijken zit er niet in bij huize van oranje, Máxima is namelijk team Feyenoord terwijl Willem-Alexander fan is van Ajax.
7:Alexia vervolgt haar middelbareschooltijd op een kostschool in Wales. Op deze school zitten 350 leerlingen van over de hele wereld. Een schoolgenootje van Alexia is de Spaanse kroonprinses Leonoor. 8:
Amalia en Alexia zijn hartstikke muzikaal. Amalia heeft weleens opgetreden in een bejaardenhuis en is dol op piano spelen en zingen. Alexia houdt ook van zingen en speelt piano. Nieuwe band? 9
: De prinsesjes zijn alle drie superintelligent, na de basisschool zijn ze allemaal naar het gymnasium vertrokken. Alle drie ook nog eens naar dezelfde school, namelijk het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.
10:Willem-Alexander heeft gestudeerd in Leiden. En wat heeft hij genoten van zijn studententijd. Hij stond erom bekend aardig wat biertjes te kunnen drinken, en is zelfs een keer na een feestje de sloot in gefietst. 11:
Máxima en Willem-Alexander hebben elkaar ontmoet in Sevilla. Máxima had nog geen idee dat ze te maken had met een prins, maar dat het liefde op het eerste gezicht was bleek duidelijk. Máxima maakte het uit met haar toenmalige Duitse vriend.