10 dingen die je nog niet wist over Berit Companjen: 'Poep spotten is heel belangrijk'

header blog theater
Zeg je zelfspot, dan zeg je Berit Companjen. De van origine Haagse comédienne veroverde in 2013 het publiek tijdens haar deelname aan 'The Comedy Factory' en schittert nu tijdens de RUMAG theatershow.Voor iedereen die nu nog steeds met een gefronste wenkbrauw Be-rit probeert uit te spreken: je spreekt het gewoon uit als Brit.

RUMAG theatershow

Van de haat voor je ex tot de liefde voor fastfood. In onze theatershow, die door niemand minder dan onze eigen René Watzema wordt gehost, zullen al jouw hilarische en gestoorde gedachtekonkels voorbij komen. Overigens is onze René is niet de enige die voor RUMAG op de planken staat, zoals eerder genoemd zal hij worden bijgestaan door Berit Companjen, maar wat zijn haar gedachtekonkels eigenlijk? We stelde haar tien belangrijke vragen om haar beter te leren kennen.

Berit Companjen

Als je een dag van het andere geslacht zou zijn, wat zou je dan doen?
'Eten, zoveel mogelijk eten. Mannen mogen meer calorieën dus die pak ik dan meteen even mee.' Wat is het gênantste wat je ooit hebt gehad tijdens een optreden?
'Hmmm als het goed is zijn al mijn grappen gênant.. Zelfspot is mijn lievelingshumor! En ik geneer me niet zo snel. In het begin had ik er wel eens last van als ik aangekondigd werd met “de volgende is een vrouw” en er vervolgens een diepe zucht uit de zaal kwam.' Wat doe je als je op de wc zit? 'Plants vs zombies 2 en schuilen van mijn gezin.' Googel je jezelf weleens?
'Vrijwel nooit want dan kom je jezelf best vaak tegen, Maar na deze vraag ga ik dat natuurlijk wel even doen. Hahaha nee hoor ik heb gewoon google meldingen.' Dilemma: nooit meer een schone onderbroek óf nooit meer je tandenpoetsen?
'Jemig welke zieke geest verzint deze vragen? Ik ben heel bang voor de tandarts. Dus dan kies ik voor nooit meer een schone onderbroek en trek ik er gewoon nooit meer één aan.' Als je zelf een naam voor jezelf zou mogen kiezen. Hoe zou je dan willen heten? 'Queen B. Maar ik hoor dat die al bezet is.' Kijk je na een grote boodschap in het toilet voordat je doortrekt?
'Altijd, is heel belangrijk ook om te spotten of je nog gezond bent. En ik heb wel eens verhalen gehoord over vrouwen die niet wisten dat ze zwanger waren en dan bevallen op het toilet, soms weet ik zeker dat dat mij overkomt als ik op de pot zit... Al valt dat tot nu toe alles mee, ik leg weleens een negen ponder maar (nog) geen baby.' Dilemma: Nooit meer zoenen of nooit meer seks? 'Ja, dat klopt. Ik ben getrouwd.' Plas je weleens in het zwembad?
'In principe niet maar sinds ik een kind heb gekregen kan ik geen garanties geven.' Wat is het domste wat je ooit hebt gedaan?
'Dit interview staat wel zeker in de top drie...'
Benieuwd naar wat Berit nog meer te vertellen heeft? Bekijk het onderstaande overzicht en zorg dat je een kaartje bemachtigd! Klik hier voor het theateroverzicht.