Droomvlucht: wat willen dromen ons eigenlijk zeggen?

header droomvlucht
Natte dromen, voorspellende dromen, nachtmerries: iedereen droomt en negen van de tien keer ben je ze al vergeten voordat je wakker wordt. Maar wat betekent het als we dromen dat onze partner vreemdgaat? Wat willen onze dromen zeggen?

Dromen: seks

De meeste de dromen zijn bedrog, maar als ik wakker word… Dan denk je what the fuck
! Waarom lag ik dampend onder die gore collega? Niks geks! Een seksdroom hoeft namelijk helemaal niks te maken te hebben met lust. Het heeft een metaforische betekenis: word jij in je droom volledig gedomineerd door die collega, dan kan dit ook betekenen dat jij de controle in je leven kwijt bent. Daarnaast kan een seksdroom betekenen dat jij onwijs creatief bent! Mensen die doorgaans (in het écht) meer seks hebben zijn creatiever. Even blijven doorwippen dus.

Beroemdheid

Is Mo (Geuze) ineens je beste vriendin of ben je lekker aan het tongen met Arie Boomsma. In je dromen! Letterlijk. Dromen over een bekend persoon betekent namelijk dat je ambities hebt die je niet kunt waarmaken. Als je droomt dat je zelf een beroemdheid bent en dit allemaal goed gaat, is er iets mis met je zelfkennis. Je moet dan gaan bedenken wie je zelf bent, hoeveel je waard bent en wat je nou zelf allemaal kunt.

Vallen

We dromen het allemaal weleens. Je valt in een eindeloos ravijn en voordat je dood klettert word je wakker. Een droom voor de control freaks
onder ons. Het kan namelijk betekenen dat je de controle verliest in je leven. Hoewel een droom over seks niks te maken hoeft te hebben met lust, kan dit bij een droom over vallen wel. Het kan betekenen dat je op het punt staat om toe te geven aan een seksueel impuls. Spannend hoor.

Naakt in het openbaar

Daar loop je dan in je Adams/Eva’s kostuum op je werk. Gênant. Dromen over naakt zijn in het openbaar komt veel voor. Maar hoe voel je je hierbij? Dat is belangrijk om te achterhalen wat deze droom betekent. Schaam jij je dood in je droom? Dan betekent het dat jij veel te veel bezig bent met wat anderen over jou denken. Maar vind jij het helemaal geen issue in je droom, dan kan het dat je éindelijk open over iets bent in jouw leven. Heerlijk!

Je wordt achtervolgt

Een nogal veelvoorkomende droom. Je droomt dat iemand achter je aan zit en je blijft eindeloos rennen: get your shit together. Dit droom je vaak als er nog veel dingen gebeurt moeten worden. Je bent gestrest en dit uit zich ook in je droom. Al je deadlines komen letterlijk achter je aan rennen. Dus maak even je shit af en ga slapen. Kans groot dat je met rust gelaten wordt.

Vreemdgaan

Romantisch naast je partner in slaap vallen en vervolgens dromen over hoe je ketst met iemand anders. Het kan betekenen dat je een bepaalde spanning mist in je leven of dat je jezelf niet gewaardeerd voelt. Geen stress, dit hoeft niet op relatiegebied te zijn. Het kan ook zijn dat je toe bent aan een nieuwe baan. Als je droomt dat je partner vreemdgaat kan dit betekenen dat je wat aandacht te kort komt of bang bent om verlaten te worden. ( hier lees je: 8 dingen die nog meer pijn doen dan vreemdgaan
)

Om even bij het laatste onderwerp te blijven: luister hier naar Marco Borsato met dromen zijn bedrog!