De 4 redenen waarom je nooit volwassen wilt worden

giphy
Laat ik het zo stellen, als ‘volwassen zijn’ een achtdaagse cursus was, was ik waarschijnlijk al afgehaakt bij dag twee. Als het een goed doel was, had je je waarschijnlijk over laten halen om donateur te worden door één of andere geile stoot, maar eenmaal thuisgekomen zal je al gedacht hebben: Nee, deze shit is niets voor mij en je lidmaatschap cancelen. Er zijn gewoon zo veel bizarre issues waar je mee te dealen hebt als volwassene waar je als koter nooit aan had gedacht had.

1. Geld, of het gebrek aan beter gezegd

Geld! Alles. Kost. Zoveel. Geld. Polissen, premies, papiertjes… ik vind de poffertjes-patat-pannenkoeken-p’s veel toffer. Waar haalt de wereld het idee vandaan dat wij al die zooi maar kunnen betalen? Tyf even een eind op met je uitvaartverzekering en laat mij gewoon mijn patta’s kopen! Wanneer ik er niet meer ben, is er heus nog wel een stukje grond waar je mij onder mag leggen. Ik hoef geen sjieke bedoelingen als ik er toch niet bij ben.
giphy

2. Gillende keukenmeiden

"Jij kunt ten minste nog een ei bakken!" Over wie hebben we het?! Ik ben al blij als mijn geroosterd brood niet al te zwart uit de toaster komt. Echt, waar is die tijd dat je gewoon bij pa en ma kon aanschuiven? En waarom hebben ze mij niet meer over koken verteld?! Tuurlijk heb ik weleens zo’n lekker doch ranzig zandkoekje met mams gebakken, maar kom op. Ineens valt men mij lastig met kookboeken waarin ze verwachten dat ik kan fruiten, pocheren en blancheren.The hell?
giphy

3. Waar is mijn vrije tijd?!

Dacht je dat je het als dreumes druk had met je hutten bouwen, kleurwedstrijden, zwemlessen en spreekbeurten? Ik kan wel janken nu. Netflix heeft acht nieuwe films toegevoegd. Thanks dude
, wanneer zou ik die moeten kijken? WANNEER vraag ik je Netflix? Jij zit toch zo boordevol goede ideeën wijsneus? Zeg het mij! Wanneer moet ik je achterlijke films kijken tussen alle deadlines, meetings, mailtjes, babyshowers, bruiloften, boodschappen, huis schoonmaken, borrels, wassen, daten, verjaardagen en de pot schoonmaken door?
giphy

4. Overige waaroms

Waarom oh waarom heeft men de volgende dingen bedacht om het leven als volwassene nét een tandje zuurder te maken: lastige en wisselende data wanneer de verschillende soorten afval worden opgehaald, verschillende soorten stofzuigerzakken, spaaracties met zegelkaarten die ik toch nooit compleet weet te krijgen, knopjes op afstandsbediening die geen enkele functie hebben, ‘hier openen’-markeringen die vervolgens écht niet goed openen, dat ik meer moet betalen voor 5 kilo extra in m’n koffer terwijl vijftien extra kilo aan m’n reet prima is, pakketjes die bezorgd worden tussen 9:00 en 17:00 en uiteindelijk pas om 18:20 bezorgd worden… Waarom?!
Echt, volwassen zijn… laat mij maar weer kleien ofzo.
giphy