De geruchtenmolen draait op volle toeren: alle rumours over de iPhone 14

pexels verena hinteregger 7535089 scaled 1
Het is alweer bijna zover: de iPhone 14 wordt in september gelanceerd. En hoewel we nog niet zeker weten welke toffe specs deze smartphone heeft, wordt er al volop gespeculeerd. Want zal de notch verdwijnen en zal de mini-variant vervangen worden door een iPhone 14 Max? In dit artikel lees de laatste rumours over dit nieuwe vlaggenschip model van Apple (bijgewerkt op 29 augustus 2022).

Lanceerdatum: mogelijk vroeger dan ooit

Maar wanneer komt Apple met de nieuwe iPhone? Uit recent bericht
blijkt dat de lancering niet meer lang op zich laat wachten: mogelijk kunnen we hem al op 7 september verwachten. Amper negen dagen later (16 september) start de verkoop van dit nieuwe toestel. De lancering zal de op één na vroegste ooit zijn, meestal maakt Apple pas later in de maand de nieuwe iPhone bekend.

Vervangt de iPhone 14 Max de mini-variant?

Enkele weken geleden werd al gespeculeerd over het lanceren van de Apple iPhone 14
in vier verschillende varianten. Mogelijk zou het mini-model hierbij vervangen worden door een iPhone 14 Max (of iPhone 14 Plus). Deze zou dezelfde specs hebben als het basismodel van de iPhone 14 maar hetzelfde formaat krijgen als de Pro Max. Natuurlijk super handig voor iedereen die graag video’s kijkt of games speelt op een groot scherm.

Maar de laatste geruchten gaan juist dat de iPhone mini tóch zal verschijnen komende herfst. Zo geven bronnen aan dat er marketingmateriaal wordt voorbereid voor deze kleinere iPhone. Komt dit door het eerdere nieuwtje dat de iPhone 14 Max ver achter op schema loopt? We zijn benieuwd! Het zal in ieder geval goed nieuws zijn voor iedereen die graag de iPhone in zijn broekzak stopt…

Nieuwe kleuren beschikbaar voor de iPhone 14?

Kort geleden doken de mogelijke kleuren op waarin de iPhone 14 uitkomt. Grotendeels wijkt dit niet veel af van het voorgaande model, maar toch zijn er verschillen. Zo zou de roze versie worden vervangen door een paarse variant. Net zoals de voorgaande modellen, heb je waarschijnlijk keuze uit verschillende tintjes.

Nóg sneller opladen?

Hoewel snelladen bij de iPhone 13 al mogelijk was, gaat het gerucht dat je jouw iPhone 14 in nóg kortere tijd oplaadt. Apple zou namelijk 30W-snelladen introduceren bij dit model. Ben je ‘m vergeten op te laden, maar moet je binnen een half uurtje weg? Geen probleem: met de snellader is hij binnen no-time weer bijgetankt.

Zal de notch eindelijk verdwijnen?

Al meerdere jaren wordt er gespeculeerd over het verdwijnen van de notch, oftewel de inkeping in je scherm die plaatsmaakt voor je selfiecamera en meerdere sensoren. Je scherm wordt hierdoor nog een tikkeltje groter, waardoor je nóg fijner films en series kijkt op jouw iPhone 14. De notch maakt volgens rumours
plaats voor punch-hole camera’s, oftewel kleine gaatjes in je scherm voor je frontcamera.
Ben je al benieuwd geworden naar dit nieuwe topklasse toestel van Apple? Nog eventjes geduld… Over een paar weken weten we precies welke geruchten kloppen en welke enkel een roddel waren!