Van te hard gaan tot een ongemakkelijke festival outfit: 11 herkenbare situaties op een festival

festival rumag header blog
Van een festivalletje pakken op zijn tijd wordt niemand minder. Toch gaat zo'n dag meestal niet zonder slag of stoot, neem bijvoorbeeld al de keuze van je festival outfit. Benieuwd hoe de dag verder verloopt?

Ticket

Het begint allemaal met het kopen van je ticket. Na dagen twijfelen omdat het kaartje eigenlijk net boven je budget is, besluit je om toch te gaan. Maar zoals altijd vis je achter het net en kan je vervolgens het kaartje voor het dubbele bedrag via ticketswap op de kop tikken...

Festival outfit

Tachtig euro lichter ga je op zoek naar een geschikte festival outfit. Want ja, de modepolitie op festivals verwacht nou eenmaal dat je er op en top bij loopt. Omdat je goede voornemers voor een summerbody met croptop te wensen overlaten, kies je dit jaar voor deze oufit met humor.

Supply

Nu je het kaartje en je festival outfit
kan aftikken, struikel je alweer over het volgende probleem. Wie fixt de shit? Op een strafblad zit niemand te wachten... Gelukkig maakt dolle David nog steeds deel van jullie groep en zorgt hij zoals altijd voor de supply. Slimme actie van de matig populaire David, want hij weet zelf ook wel dat alleen op deze manier mensen bij hem blijven.

Mimosa ontbijt

Tijd voor het mimosa ontbijt met goedkope prosecco en jus uit pak. Knagend aan een opwarmbroodje met roerei en avocado wordt er nog even de line-up besproken en getwijfeld om niet nu al 'iets' te nemen. Hoewel David begint te glunderen en iets onder zijn snatstas
tovert, krijgt Maaike er hartkloppingen van. Zij wacht nog liever tot op het festival.

Bewaking

Eenmaal aangekomen op het festival, begint naast Maaike ook Irene echt te gloeien. Wat nou als David zijn pilletjes - die hij toch maar onder zijn overbehaarde ballen heeft geplakt - worden ingenomen? Gelukkig boeit het de bewakers geen ene reet of David iets bij zich heeft en kan hij zo doorlopen naar de muntenrij van een kilometertje of drie. Jij moet opeens heel nodig plassen en geeft daarom je pinpas aan je vrienden.

Linksvoor

Met een desperado in de hand en verschillende mensen te zijn tegengekomen met dit origineel vissershoedje
van Irene wordt het tijd om de juiste stage te vinden waar je met de rest linksvoor hebt afgesproken. Een lastige opgave omdat David - zoals zijn shirt al zegt - inmiddels 'helemaal de weg kwijt' is.

Zonnebril

Na een bezoekje aan de wc's -waar je zeker drie hartsvriendinnen aan hebt overgehouden - en de herkauwende massa hebt weten te trotseren, wordt het tijd om de zonnebril op te zetten. Met een ietwat arrogante blik neem je het klamme zakje uit Davids snatstas
aan. Omdat je na twintig minuten nog niets voelt, wordt het tijd voor nog een kwartje. Gelukkig slaat de eerste nog geen twee minuten later in....

Wildvreemde

Met een verhoogde hartslag vertel je aan iedereen hoe lief, leuk en mooi ze wel niet zijn. Zelfs David krijgt een complimentje over zijn hartvormige zweetplekken. Vervolgens pak je de getrouwde collega van Maaike vol op zijn bek. Dit heuptasje
dat hij van zijn vrouw heeft meegekregen, blijkt weinig invloed te hebben.

Water

Nu Maaike met een bad trip likkend aan een suikerbal bij de EHBO zit bij te komen van wat ze net heeft gezien, voelt opeens Soraya zich de verantwoordelijke voor de groep. Ze vraagt rond of iemand zin heeft in een watertje zonder dopje. Een watertje vindt iedereen op zichzelf wel lekker, maar het liefst wel maar één slokje. Iets waar Soraya - gezien ze al haar munten heeft ingezet - geen rekening mee heeft gehouden. Gevolg: acht flesjes die na twee slokken bijna vol op de grond eindigen.

Munten

Het goedje van dansende David lijkt een beetje uit te werken. Grote vraag blijft altijd: kappen of bijnakken. Aangezien dit weer een festival is in tijden kies je voor het laatste, maar niet voordat je je laatste maandgeld kapot slaat op nog een rits munten. Onder het genot van een halve liter bier geniet je van het laatste nummertje.

After

Maaike lijkt weer van de schrik te zijn bekomen en vraagt of er nog iemand in is voor een after. Irene en David zijn voor, maar jij kent jezelf en gaat op huis aan. Althans dat was je van plan. Je bezoekt een tegenvallende after en vertrekt alsnog met oorsuizen richting café bedstee. Eenmaal thuis kom je er achter dat je voor om en nabij zestig euro nog aan munten hebt in je achterzak.