De grote anti-hipster Bijbel

giphy
(Door:Annick Molling) Ja, je leest het goed. De anti-hipster bijbel. Een kleine gids vol tips om in deze zee van vintage-dragende, powerfood- etende, avocado-snuivende stakkers lekker jezelf te blijven. Omdat er ook nog “standaard” mensen zijn die niet aan alle hypes mee doen en nog steeds op een luie zondag hun veel te lelijke Uggs aan trekken because they just don’t care.
Volg deze 5 tips en je zal zo anders, afwijkend en niet-hip/hipster zijn, dat jij eigenlijk de hipster bent omdat de hipsters van tegenwoordig bijna niet meer uniek zijn want iedereen is hipster. Ja, dat dus.

Gezond eten? Wat dacht je van lekker eten?

Als er in deze maatschappij op het moment een ding belangrijker is dan hoe je eruit ziet, dan is het wel wat je eet. Van gezonde “powerfoods” tot en met de 12 euro aubergine van de Marqt. We worden dood gegooid met allemaal gezondere, betere en vooral magere producten. Maar wat nou als het mij even niet uitmaakt hoe gezond ik ben? Volg je hart en eet gewoon die vette spareribs! Oh ja, en fuck Coca Cola light.
giphy

Vintage kleding? Doe mij die H&M broek maar!

Iedereen moet tegenwoordig aparte kleding dragen. What’s with that? Gekke printjes onder oude lange jassen gecombineerd met een te grote, lelijke bril. Cute hoor. Is dit niks voor jou? Blijf dan lekker je Uggs dragen op de brakke zondag en trek gewoon wat aan van de Zara of zo.
giphy

Het populaire Instagram account

Dat social media fun, belangrijk en nuttig kan zijn weten we allemaal. Maar dat het een groot deel uitmaakt van wie je bent, dat is iets van de laatste tijd. Mocht het je niet lukken een populair persoon op school, je werk of in de kroeg te zijn, kun je het altijd nog proberen op social media. Belangrijk is wel om regelmatig je salades te fotograferen, je feed on fleek te hebben en je nieuwe vintage kleding in precies dezelfde kleur als je achtergrond te posten nog voordat je het gedragen hebt.
Nog veel belangrijker is het aantal volgers dat je hebt! Belangrijk? Als je het aan ons vraagt niet. Gebruik je Instagram lekker om erop te zetten wat je wilt, om te liken wat je wilt en om je bijvoorbeeld je vrienden te taggen onder de quotes van RUMAG.
giphy

De wereld verkennen en dure reizen maken

Een wereld reis maken wil iedereen, ook de niet hippe
mensen. Maar wat de hele niet hippe wereld zich altijd afvraagt: Hoe kunnen die mensen, naast het huren van hun veel te dure kamer in hip Amsterdam, al die reizen toch betalen? Ben ik dan de enige die al blij is als ik van mijn laatste kleingeld nog een biertje in de kroeg kan betalen? Nou is het natuurlijk hartstikke mooi als je zo’n reis kan betalen, maar het is wel belangrijk dat je er vervolgens 43 foto’s van op social media zet.
Normale foto’s waarop blijkt dat je het leuk hebt gehad? Nee sorry. Op de foto’s van deze gekkies zal je alleen de meest fashion-like poses zien, “subtiel” wegkijkend, fake-ass lachend en vooral de –ik wist niet dat ik gefotografeerd werd- pose. Is dit niet jouw ding? Gooi dan lekker jouw “ik ben te dronken om te leven” duckface-foto gewoon online! Kan jou het schelen, is weer eens wat anders!
http://giphy.com/gifs/drunk-wink-lucille-ball-ei82MUjMVRRPG

De vrije geest. Ja sure!

Alle hippe mensen beweren een enorme open-minded en vrije geest te hebben. Niets is minder waar! Zodra jij geen boodschappen doet bij de Marqt, je geen kleding draagt die waarschijnlijk afkomstig is van een overleden oma en je geen polaroid camera hebt, hoor je er absoluut niet bij. En dat laten ze je weten! Je kunt het zien als hip, je kunt het zien als een sekte, maar doe ons een lol: Blijf jezelf, maak die opmerking, eet die vette zooi en ga los! Want zonder al die hypes en regels, is je geest pas echt vrij.
[embed]http://giphy.com/gifs/romy-dance-dancing-snoop-dogg-wAxlCmeX1ri1y[/embed]