Waarom je beste vriendin ook een bitch moet zijn

giphy
(Door:Elise van den Biggelaar) Vrienden zijn de familie die je zelf hebt gekozen”. Ja, erg leuk allemaal maar dat betekent niet dat we daarom alleen maar samen in een weilandje dansend bellen moeten gaan blazen. Soms is echte vriendschap hard, héél hard.

“STEL JE NIET ZO AAN MAN, JE LIJKT WEL EEN WIJF”

Het is uit met je vriend, je bent je baan of je lievelingsonderbroek kwijt. Allemaal rampscenario’s waar je je beste vriendin uiteraard bij nodig hebt. Ze staat dan ook meteen in de aanslag met een honkbalknuppel, een nieuwe onderbroek of het hoofd van je baas (grapje) om het leed te verzachten. Na een maand heb je nog steeds zoveel zelfmedelijden dat je uit ellende alle albums van Adele hebt gekocht en de gehele database van Tinder hebt gezien.
Ook nu komt je beste vriendin (als het goed is) in actie en zal de vertederende woorden “stel je niet zo aan man, er zijn zat mannen/onderbroeken/banen voor jou. Dus nu van je luie reet af, het leven gaat door.” Net wat je niet wilde horen, maar wel wat je nodig had.
giphy

”STAAT JE LEUK, ALS JE AUDITIE WIL DOEN VOOR BARBAPAPA DE MUSICAL”

Oké, dit is vriendschap level 1000. Je komt zelfverzekerd de huiskamer binnenlopen, waar je vriendin zit te wachten tot jullie (eindelijk) kunnen gaan. Je hebt je nieuwe jurkje aan waarvan de verkoopster zei dat je hem goed (echt heel goed) kan hebben. Zelf twijfelde je al wel over het nogal baggy model maar de verkoopster verzekerde je ervan dat je er niet uit ziet als een bedorven peer. Het blijft angstvallig stil en de blik van je vriendin spreekt boekdelen. Een peer it is . Kak, toch wel dus.
giphy

“KOM WE GAAN NAAR HUIS”

Ja je bent een grote meid, maar soms moet je gewoon tegen jezelf in bescherming genomen worden. Vroeg of laat komt er een moment dat je net iets te diep in het (shot)glaasje hebt gekeken, en je geen besef van eigenwaarde meer hebt. We’ve all been there. Terwijl jij nog steeds op de dansvloer Nederland in Beweging achtige moves eruit aan het gooien bent (en je lippenstift niet alleen meer op je tanden zit) komt je vriendin je redden. Nou ja, zo voelt het natuurlijk niet. Je denkt dat ze een legendarische avond verpest terwijl ze je in werkelijk behoedt van het worden van een internetgekkie. Inderdaad, you owe her big time .
giphy
Voordat je nu meteen de naam van je beste vriendin op je voorhoofd laat tatoeëren; als jij hetzelfde doet voor haar sta je quitte. Dan kunnen we nu gewoon weer samen verder dansen in een weilandje terwijl we gezellig bellen blazen en madeliefjes plukken (is weer eens wat anders).