Heftig: Kees van der Spek oplichter plundert rekening kinderen

screenshot 2024 05 01 at 210419
Vanavond ging de tweede zaak in Kees Van Der Spek: Oplichters Aangepakt over ene Bram. Vorig jaar spoorden Kees en ondernemer Gert-Jan deze zeventigjarige man al op in Thailand. Bram ontweek zijn schuldeisers daar, maar nadat hij werd geconfronteerd, startte hij een terugbetalingsregeling. Helaas stopte de beste man op een gegeven moment met betalen dus is het nu tijd voor de tweede confrontatie.

Rekeningen leeggehaald

De uitzending trok ook de aandacht van Brams ex-vrouw, Gerda, en hun dochter, Maaike. “Dat was wel even schokkend”, zo vertelt Maaike. Wat blijkt namelijk? Bram heeft ook zijn eigen vlees en bloed opgelicht. Gerda onthult dat ze nog veel meer geld van hem tegoed hebben dan Gert-Jan deed. Ze legt uit dat zijn schuldeisers ook nog eens zijn schulden na de scheiding op haar probeerden te verhalen. Maar het allerergste is: Bram plunderde zelfs de rekeningen van zijn dochters, wat Maaike beschrijft als "die zijn gewoon leeggehaald".

Veel schade

Bram betaalde ook geen alimentatie, waardoor de schuld aan zijn gezin bleef groeien. Het bedrag loopt inmiddels op tot zo'n 600.000 tot 800.000 euro. Ondanks Gerda's toppositie als arts, zit het gezin toch tot over de oren in de armoede. Maaike was toen nog jong, maar kan zich wel goed herinneren hoeveel pijn haar moeder had. Ze ziet Bram niet als een vaderfiguur, maar eerder als een vreemde die veel schade heeft aangericht. 

Confrontatie

Kees confronteert Bram opnieuw door naar Thailand af te reizen, maar dit blijkt tevergeefs: bij aankomst staat er hem een hoop geschreeuw te wachten. “Ik heb geen tijd voor jou!”, galmt het vanuit Bram als hij Kees ziet. Hij wil de boodschap van zijn vrouw en kinderen niet zien. “Ga weg!” Kees blijft aandringen. “Wat heb jij daar mee te maken?” Uiteindelijk luistert Bram dan toch schoorvoetend naar de boodschap van zijn vrouw en kinderen, maar niet van harte: “Ik heb wel wat anders te doen. Flauwekul.”