Nickelodeon-producent klaagt makers van misbruikdocumentaire aan

3535913 bsr agency 1
Documentaire Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV heeft veel teweeg gebracht sinds de release. In de docu vertellen meerdere mensen, onder wie acteur Drake Bell, over misbruik in hun tijd bij Nickelodeon. Volgens Schneider wordt hij in de documentaire valselijk afgeschilderd als een seksuele kindermisbruiker en de producent klaagt de documentairemakers daarom aan voor smaad.

Kindacteurs

Producent Dan Schneider heeft zich niet bepaald populair gemaakt gedurende zijn tijd bij de kinderzender. Hij maakte voor de zender grote hits als All That, The Amanda Show, Drake & Josh, iCarly, Victorious en Sam & Cat. Nu spreken verschillende voormalige kindacteurs en medewerkers van Nickelodeon zich uit tegen de producent. 

Grenzen

Volgens een rapport van Insider stond Schneider erom bekend dat hij de grenzen van kindertelevisie verlegde, vaak "zijn neus ophaalde" voor de afdeling normen van Nickelodeon en de seksuele toespelingen in de serie opvoerde, waaronder scènes waarin slijm op het gezicht van jonge actrices werd gespoten. Als het aankwam op het kiezen van kostuums, "tekende Schneider voor alle outfits" en "voerde hij campagne voor de schunnere opties", aldus het rapport.

Gruwelijke daden

In documentaire Quiet on Set komen de toxic werkomstandigheden voor kinderen in kinderseries tussen 1990 en 2000 aan bod. Maar Schneider vindt dat de documentaire op een manipulerende manier is gemonteerd, waardoor er een verkeerde indruk van hem wordt gewekt. Volgens de 58-jarige Amerikaan proberen de makers de kijkers te misleiden met onwaarheden met als doel hoge kijkcijfers te scoren. "Ik heb er geen bezwaar tegen dat iemand mijn mislukkingen als baas belicht, maar het is verkeerd om miljoenen mensen te misleiden dat ik op enigerlei wijze betrokken was bij gruwelijke daden zoals die van kinderlokkers”, volgens de controversiële baas.

Mentale schade

Hij klaagt de makers dan nu ook officieel aan voor smaad en eist een schadevergoeding. Hij beweert namelijk mentale schade en financiële verliezen te hebben geleden als gevolg van de docu. Klinkt alsof meneer de slachtofferrol-kaart er als de bliksem bij aan het pakken is.

Bekijk de trailer voor Quiet on Set HIER.