Wereldberoemde acteur vast wegens aanranding

screenshot 2024 04 29 at 212154
Hou je hart vast, want een goede dosis jeugdsentiment gaat eraan moeten geloven. Gérard Depardieu (75), ook wel bekend van zijn rol als Obelix in Asterix en Obelix, is maandag door de politie in Parijs gearresteerd wegens seksueel wangedrag.

Aanranding

Twee vrouwen beschuldigen de Franse acteur van aanranding op de set van de Franse films Le magicien et les siamois en Volets verts. Een van de vrouwen, destijds 24 jaar oud en productieassistente van de eerste film, beweert herhaaldelijk te zijn aangerand door de acteur. Ook spreekt ze over een reeks aan seksueel getinte opmerkingen die Depardieu zou hebben gemaakt. 

Obscene opmerkingen

De tweede vrouw die haar verhaal deed, onthulde dat Depardieu ook richting haar meerdere keren obscene opmerkingen had gemaakt. Dat was tijdens de opnames van Les volets verts in 2021 waar de vrouw interieurontwerpster voor was. Ze beweerde dat Depardieu zei dat hij ‘zijn grote parasol in haar zou steken’. Daarnaast beschreef ze hoe hij haar ‘brutaal vastgreep’ en in ‘haar taille, buik en borsten kneep’. 

Petitie

De aanklachten komen niet als donderslag bij heldere hemel:  Al zeker zestien slachtoffers hebben een klacht ingediend wegens grensoverschrijdend gedrag. Ook is er een paar maanden geleden door meer dan 8.000 artiesten een petitie ondertekend tegen de acteur. Aan de andere kant zijn er ook mensen die voor hem in de bres springen. Zo vindt president Macron dat de gigant van de Franse filmwereld slachtoffer is van een klopjacht en spreken bevriende artiesten van een ‘stortvloed van haat zonder nuance’ en een ‘lynchpartij’. Ondertussen blijft de acteur de beschuldigingen zelf ook resoluut ontkennen.

Gedagvaard en gearresteerd

Depardieu werd maandagochtend gedagvaard als onderdeel van een politieonderzoek naar seksueel misbruik. Na ondervraging werd de acteur ook officieel gearresteerd en vastgezet in Parijs.