Politievlogger Jan-Willem rijdt te hard en raakt rijbewijs kwijt

schermafbeelding 2023 07 18 om 151804
Politievlogger Jan-Willem uit Utrecht heeft deze maand de wet overtreden en dat heeft flinke gevolgen. Zo zal hij voorlopig alleen als bijrijder in een voertuig mogen zitten.

Politievlogger Jan-Willem

Jan-Willem is bekend van zijn populaire vlogs over zijn tijd als politieagent. Zo filmt hij over winkeldiefstallen, achtervolgingen op plofkrakers en ook andere dingen brengt hij in beeld. Zijn video’s zijn zo populair dat de vlogger de afgelopen twee jaar zelfs een nominatie voor de Televizier-Ster-Online-Videoserie heeft gehad.

Overtreding

Op 9 juli is Jan-Willem betrapt op veel te hard rijden in zijn eigen auto. Hij zou na een late dienst in Limburg naar huis rijden en reed hier 51 kilometer te hard. Zijn politiecollega’s hebben hem staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Jan-Willem had zijn uniform nog gaan. Oops…

Onderzoek

Jan-Willem heeft een belangrijke rol als inspecteur van rang en dat zorgt voor een moeilijke situatie voor de politietop. Zij besloten dan ook om de kwestie niet naar buiten te brengen, zolang er een onderzoek verliep naar de snelheidsovertreding. Uiteindelijk is het incident bevestigd en maakt Jan-Willem zelf een vlog over het incident. In zijn vlog vertelt hij eerlijk dat het gevaarlijk was wat hij heeft gedaan. ‘’Ik denk dat ik als politieambtenaar als geen ander moet weten dat dit consequenties heeft. Dat dit gevaarlijk rijgedrag is en dat het een forse verkeersovertreding is’’, zegt hij. Ook vertelt hij dat dit de afgelopen dagen veel stress en spanning heeft opgeleverd.

↡ Bekijk hier de video ↡