Doodeng: opgepakte man in bus Amstelveen riep al op Schiphol dat hij een bom bij zich had

anp 494721585
Gisteren werd een man van 67 aangehouden in een bus in Amstelveen, want de man zou een ‘verdacht pakketje’ bij zich hebben gehad. Nu blijkt dat de man al had aangekondigd een bom bij zich te hebben op Schiphol Plaza.
Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee laat weten dat de man dus al had aangekondigd dat hij een bom bij zich droeg. Waarom de bus in pas in het centrum van Amstelveen werd stilgezet, lijkt de KMar ook niet te weten. “Over tactische redenen doen wij geen uiting, het onderzoek naar de dreigende uitingen op Schiphol loopt nog”, zegt de woordvoerder.

Politiehelikopter

De bus waarin de man gister was ingestapt, werd wel al gevolgd met een politiehelikopter vanaf Schiphol, maar op verzoek van de Koninklijke Marechaussee werd de bus pas in het centrum van Amstelveen stilgezet. Absurd. Het ging om lijn 300 die vanaf Schiphol via het centrum van Amstelveen naar Bijlmer Arena rijdt. Het busstation werd ontruimd, alles werd afgezet en het arrestatieteam en een Team Explosieven Verkenning (TEV) hielden de bus in de gaten. Er zaten namelijk nog meerdere passagiers in de bus.
De man is aangehouden door gespecialiseerde politiemensen en de andere passagiers konden de bus veilig verlaten. Het verdachte pakketje bevatte uiteindelijk geen explosieven.
Foto: ANP