Verdachten moord Peter R. de Vries blijven zwijgen

schermafbeelding 2023 07 06 om 142702
Negentien mannen worden beschuldigd van betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Tijdens de recente zitting blijven zij zwijgen en ontkennen hun rol, wat de nabestaanden frustreert. De zaak is al lang verwikkeld in mysterie, en de verdachten lijken niet bereid om de waarheid te onthullen.

Rechtszaak Peter R. de Vries

Bij de start van de rechtszaak werden alle negen verdachten ondervraagd over hun betrokkenheid bij de moord op Peter R. de Vries. Allen bleven ze volhardend zwijgen en weigerden zelfs de eenvoudigste vragen te beantwoorden. Sommigen voegden korte ontkenningen toe aan hun zwijgen, maar over het algemeen heerste er stilte in de rechtszaal. De nabestaanden, die al lang op zoek zijn naar antwoorden, ervaren groeiende frustratie, aangezien de verdachten niet lijken te willen meewerken aan het onthullen van de waarheid.

Verdachten Peter R. de Vries

Erickson O., een van de verdachten die betrokken zou zijn bij het filmen van de gewonde Peter R. de Vries, reageerde uitgebreider op de aanklachten. Hij benadrukte dat hij onschuldig is aan de moord en beweerde dat hij geen idee had wie Peter R. de Vries was en dat hij niet wist dat hij een bekend persoon was. O. ontkende elke samenwerking bij het plan om hem te vermoorden, het filmen na de schietpartij, en het verspreiden van de beelden. Hij beweerde ook niet deel te hebben genomen aan een criminele organisatie of samen te hebben gewerkt aan geweldsmisdrijven.

Nieuwkomers

Twee nieuwe verdachten, Divainy K. en Christopher W., verschenen voor het eerst in de rechtszaal. Ze weigerden echter elke vraag van de rechtbank te beantwoorden. K. wordt ervan beschuldigd een auto te hebben geregeld voor degenen die Peter na de schietpartij filmden, terwijl W. als het contact van de filmmakers wordt gezien volgens het Openbaar Ministerie. De aanwezigheid van deze nieuwe verdachten voegt een extra laag van complexiteit toe aan de zaak, terwijl het raadsel rond de moord op de Vries blijft voortduren.
Misdaadverslaggever Peter die ook kroongetuige Nabil B. bijstond in het Marengo-proces, werd op 6 juli 2021 neergeschoten bij een parkeergarage in het centrum van Amsterdam. Hij was kort daarvoor te gast in de uitzending van RTL Boulevard op het Leidseplein. Op 15 juli overleed hij op 64-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De zaak heeft grote aandacht getrokken vanwege de prominente rol van De Vries in de misdaadjournalistiek en zijn betrokkenheid bij gevoelige strafzaken.

↡ Bekijk hier de video ↡