Shocking: deze Nickelodeon-acteurs zijn misbruikt op set

drake
Na jaren zwijgen, doen verschillende Nickelodeon-acteurs hun boekje open over de seksuele narigheden die zijn gebeurd op de set. In de documentaire ‘Quiet on Set’ vertellen de sterren over hun choquerende ervaringen toen ze amper tieners waren.
Drie dagen geleden kwam ‘Quiet on Set’ uit in Amerika en de hele wereld is in shock: niemand had zien aankomen dat de kindacteurs van Nickelodeon de ergste dingen hebben meegemaakt tijdens het maken van onze favoriete jeugdprogramma’s.
Mishandeling, grensoverschrijdend gedrag en een onprofessionele en bovendien giftige manier van communiceren; dat is wat er gebeurde achter de schermen. In de eerste aflevering van de documentaire spreekt Drake Bell van Drake & Josh openlijk over wat hem is aangedaan door dialoogcoach Brian Peck: “Maakt niet uit wat er gebeurde, ik eindigde altijd in Bryan’s huis. En het werd erger, en erger, en erger. Ik was gevangen en er was geen uitweg.”

Seksueel geweld

Hij verschuift ongemakkelijk in zijn stoel als hij over de incidenten praat. De interviewer vraagt hem wat er is gebeurd. Drake geeft aan het nog lastig te vinden om exact na te vertellen wat er is gebeurd. "Stel je voor: de ergste dingen die iemand kan doen met betrekking tot seksueel geweld, dat geeft antwoord op je vraag”, zegt hij in de documentaire. Hij was toen slechts vijftien en kon door het seksueel geweld niet genieten van zijn succes bij Nickelodeon: hij zat telkens in zijn hoofd met wat er allemaal gebeurde op dat moment. 

Nickelodeon 

De producer van de Nickelodeon-shows, Dan Schneider, wiens naam je vast al eens voorbij hebt zien komen, staat centraal in de documentaire. Door zijn gedrag en de cultuur die hij had gekweekt op set en daarbuiten, durfde niemand tegen de producer in te gaan. 
Voor nu is de serie alleen de bekijken in Amerika op Prime. Hieronder is het fragment op X te zien waar Drake Bell vertelt over de heftige gebeurtenissen. Ook zal Alexa Nikolas, die bekend is van Zoey 101, in de serie voorkomen. Andere namen zijn: Katrina Johnson, Giovonnie Samuels en Kyle Sullivan. Wanneer de documentaire in Nederland te zien is, is nog niet bekend.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…